Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oorkonde voor Stichting Dieren Steun

De Dordtse werkgroep van de Partij voor de Dieren reikt een oorkonde van mededogen uit aan Stichting Dieren Steun. Met voorlichting en financiële hulp zorgt de stichting ervoor dat baasjes hun huisdieren niet naar het asiel hoeven te brengen. Deze bijzondere inzet in de Drechtsteden verdient erkenning, meent de PvdD.

Zonnetje
De Dordtse werkgroep van de Partij voor de Dieren reikt jaarlijks op Dierendag een oorkonde uit aan een Dordts initiatief dat zich bijzonder inzet voor dierenwelzijn. Zo worden vrijwilligers die zich meestal onopgemerkt inzetten voor dieren in de stad, ook eens in het zonnetje gezet.

Stichting
Sinds 2018 is Stichting Dieren Steun er voor huisdiereigenaren die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Om te voorkomen dat huisdieren in het asiel belanden, geeft de stichting zorg aan de basis. Voorlichting over aanschaf, verzorging of gedrag, of financiële steun wanneer dat nodig is. Zo voorkomt de stichting ‘dweilen met de kraan open’ bij de asielen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.