Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Op 20 november Requiem van Mozart in de Grote Kerk

Mozart-requiem-in-d-moll

Op 20 november 2016 om 19:00 uur organiseert de Wijkgemeente rond de Grote Kerk een bijzondere vesperdienst, een avonddienst met gebed en een korte overdenking van de voorganger, waarbij het accent op de muziek ligt. De komende vesper van 20 november wordt wel een heel bijzondere, waarvoor wij uw aandacht vragen.

Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Ook wel bekend als Voleinding- of Eeuwigheids-zondag. Dit jaar is deze dag op 20 november. De dag dat de Grote Kerk het Requiem van Mozart zal laten uitvoeren. Een bijzondere avonddienst, waarbij uitzonderlijke muziek ten gehore zal worden gebracht.

Het koor
Het Laurens Kamerkoor is een kamerkoor dat op hoog niveau uitvoeringen geeft in binnen- en buitenland. Het koor staat onder leiding van Gabor van Os en bestaat uit circa 32 zeer ambitieuze en goed geschoolde zangers (8 per stemgroep SATB). Het koor heeft zich met enthousiasme gericht op de uitvoeringspraktijk van de 18e eeuw, waarvoor gekozen is bij deze uitvoering.

Het orkest
Accademia Amsterdam staat bekend om haar prachtige authentieke uitvoeringen op instrumenten uit de 18e eeuw. Het orkest bestaat uit 20 professionele musici die gespecialiseerd zijn in de uitvoeringspraktijk van de “oude muziek”. Juist met een orkest als Accademia Amsterdam is het mogelijk om het Requiem uit te voeren met een kamerkoor.

Meer informatie
Meer informatie over het Requiem in D-moll van Mozart vindt u op de website van de Grote Kerk. Het is geen concert! Het is een kerkdienst met muziek. Iedereen is welkom! De toegang is vrij. Na afloop wordt er wel een schaalcollecte om de kosten van dit bijzondere concert te kunnen dragen. Het richtbedrag is € 10,- per persoon. Overmaken kan ook! Wijkraad 1 der Hervormde Gemeente, Rekeningnummer: NL37 INGB 0000 6573 05

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.