Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Dag ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis

Het nieuwe cursusseizoen van ToBe cultuurcentrum gaat weer van start. Speciaal voor kinderen en jongeren die willen kennismaken met het cursusaanbod is er een Open Dag op zaterdag 1 september met gratis open lessen. De Open Dag vindt plaats van 9.30 tot 16.00 uur in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht.

Vanaf maandag 17 september starten alle cursussen weer bij ToBe cultuurcentrum. Momenteel is het al mogelijk om in te schrijven, maar voor wie de cursussen nog wil uitproberen zijn er op 1 september lessen dans, kunst & design, muziek en theater. ToBe biedt cursussen aan voor iedereen van 0 tot en met 20 jaar. De lessen worden gegeven door betrokken, professionele docenten die oog hebben voor de persoonlijke ontwikkeling van hun leerlingen. Bekijk op www.tobe.nl het programma van de Open Dag.

Cursussen
Bij ToBe staat plezier en het ontwikkelen van creatief talent voorop. ToBe Dans heeft een veelzijdig aanbod van Moderne dans tot Hiphop en Ballet. Ben je een echte performer? Doe dan auditie voor één van de selectieteams.

 Wil je graag (strip)tekenen, schilderen, boetseren, timmeren of games, animaties, foto’s en filmpjes maken? Dan ben je welkom in één van de ateliers van ToBe Kunst & Design.

Bij ToBe Muziek en ToBe Popschool maak je kennis met muziekinstrumenten en leer je ze bespelen. Zingen in een koor, spelen in een band of orkest én leren draaien als een echte DJ kan ook. Voor als je jezelf wil uitdagen is er de Examenroute.

Bij ToBe Jeugdtheaterschool krijg je theater-, zang- en dansles. Iedere week beleef je weer iets nieuws samen met je groep én wie weet speel jij een keer in een van de voorstellingen.

ToBe is meer
Ieder jaar presenteer je aan publiek wat je hebt geleerd, bezoek je met ander leerlingen voorstellingen, concerten of exposities én er zijn allerlei workshopdagen en bijzondere korte cursussen waaraan je kunt meedoen. Wist je dat je zelfs je kinderfeestje bij ToBe kunt vieren?
Volwassenen
Voor volwassenen vanaf 21 jaar is er een Open Middag op zaterdag 8 september van 15.00 tot 17.00 uur in het Energiehuis. Tijdens deze middag zijn er open lessen van de freelance docenten die via ToBe & Partners hun eigen cursus aanbieden in het Energiehuis.
 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.