Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Monumentendag 8 september

Traditioneel Open Monumentendag zaterdagmiddag 8 september 2018 in de Trinitatiskapel Dordrecht Op zaterdagmiddag 8 september 2018 wordt er een instrumentaal concert gehouden in de mooie Trinitatiskapel ( Lutherse Kerk ) te Dordrecht.

Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Johan den Hoedt, dwarsfluitiste, Jeanette Jelier – den Hoedt en violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk.

Jeanette, Johan en Alisa hebben veel affiniteit met kamermuziek. Ze concerteren als muzikaal duo regelmatig met elkaar.

Alisa heeft jaren in Canada gewoond en heeft haar opleiding viool en zang  in Den Haag en Groningen cumlaude afgerond.

Ze woont sinds september 2016 in Dordrecht en bouwt in deze stad een les en concertpraktijk op. Tevens is ze werkzaam in diverse orkesten en verbonden aan Leerorkest Drechtsteden als viooldocente. Ook is ze artistiek leidster van een eigen concertserie in de Trinitatiskapel.

Johan woont ook sinds zomer 2016 in Dordrecht. Hij is verbonden als organist aan  de Hervormde gemeente ‘de Wijnstok’ te Dubbeldam.

Zijn opleiding heeft hij gevolgd bij de legendarische organist Arie J. Keijzer aan het Rotterdam Conservatorium. Op dit moment studeert Johan orgel bij Cor Ardesch. Hij is veelvuldig actief als concertorganist en begeleider van koren en artiesten.

Jeanette Jelier – den Hoedt studeerde dwarsfluit bij diverse docenten. Ze speelt regelmatig bij koren en treedt ook als duo op met haar broer Johan den Hoedt. Ook maakte ze een cd met haar broer.

De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor instrumentale muziek. U kunt deze middag ook genieten van solo’s en samenspel van de musici op dwarsfluit orgel, piano, viool en zang.

Alisa gaat ook enkele solo ’s zingen met begeleiding van Johan en Jeanette.

 

De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht.

U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken.

De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten.

Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en een hapje en drankje. Voor meer info:www.alisavandijk.nl en www.johandenhoedt-musicus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.