Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Monumentendag-Restauratiebeurs VAKWERK

Op zaterdag 14 september, tijdens Open Monumentendag, organiseert Maison l’Art Nouveau voor de vierde keer op rij Restauratiebeurs VAKWERK in Dordrecht. Ditmaal is de prachtige tuin van de Grote Kerk de locatie van het gratis evenement.

Op de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monument onmisbaar zijn. Zo kan men ontdekken hoe een decoratieschilder niet-van-echt-te-onderscheiden marmer en hout schildert en zullen verschillende leden van de Vakgroep Restauratie Stukadoors een demonstratie geven. Andere ambachten die vertegenwoordigd worden op de restauratiebeurs zijn o.a. klassiek beeldhouwen, steenhouwen, meubelrestauratie en het restaureren van o.a. historische fresco’s en antiek houtsnijwerk.

Naast ambachtslieden vindt men er ook specialisten op het gebied van historische interieurs. En is de Stichting ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg) aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder zal Vereniging Oud-Dordrecht het publiek uitnodigen een stem uit te brengen voor de Dordtse Puienprijs en komt Stichting Verborgen Stad haar digitale tijdreis-projecten nader toelichten.

 

Kortom, een Erfgoed Fair voor iedereen met een Passie voor Restauratie & Erfgoed!

 

Initiatiefnemer en eigenaar van Maison l’Art Nouveau, Olga Harmsen, beoogt met deze restauratiebeurs eigenaren van monumentale panden te inspireren en hen vooral te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van restauratie. “Te vaak hoor ik klanten zeggen dat ze niet weten hoe ze een restauratieproject aan moeten pakken. Men heeft geen idee van wat er allemaal mogelijk is. Maar met de juiste kennis kunnen we ons erfgoed vakkundig laten restaureren en in stand houden voor toekomstige generaties. Gespecialiseerde vakmensen zijn er genoeg.”

Datum: zaterdag 14 september 2019 (10-17 uur)
Locatie: Grotekerksplein, Dordrecht

De restauratiebeurs is GRATIS toegankelijk!

Voor meer informatie gaat u naar: http://maisonartnouveau.nl/restauratiebeurs-vakwerk/

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.