Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opening skatepark op 3 september 2016

Begin december 2015 startte de gemeente Dordrecht met de sloop van het verouderde skatepark onder de Zwijndrechtse brug.

Het nieuwe skatepark Dordrecht – aan de Dokweg onder de Zwijndrechtse brug – is klaar!
Sinds half juli maken skaters er al volop gebruik van. Het park is toen officieus in gebruik genomen en skaters vanuit de hele regio weten het inmiddels goed te vinden.

Bijzonder
Het park is een combinatie van standaard stalen skatetoestellen, in combinatie met straat meubilair, curbs van stelconplaten en een plateau dat totaal nieuw is ontworpen voor dit park. Ook is dit park voor heel even een groter skatepark dan Rotterdam. Het nieuwe park onder de Zwijndrechtse brug is in totaal 1800 vierkante meter groot, terwijl het exemplaar op de Westblaak in Rotterdam momenteel 1200 vierkanter meter is. Het skatepark in Rotterdam wordt echter uitgebreid tot 3300 vierkante meter en wordt dan het grootste skatepark van Europa.

De lokale skaters hebben samen met ontwerper Daan den Houter het nieuwe, ideale park ontworpen. Zij hebben ook financieel een steentje bijgedragen.

Opening
Door een leverancier die een product nog niet kon leveren, werd de oplevering van het park uitgesteld. Op 3 september 2016 om 12.00 uur is het dan zover. Dan opent Rinette Reynvaan, wethouder Sport en Recreatie, de skatebaan officieel.

Hopelijk tot dan!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.