Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Openingsavond Kunstmin op zaterdag 28 september met Carel Kraayenhof e.va.

Kunstmin presenteert dit seizoen meer dan 250 voorstellingen in de Schouwburg en het Energiehuis

Op zaterdag 28 september viert Kunstmin, samen met alle bezoekers, de officiële opening van het Theater- en Concertseizoen in de Grote Zaal van de Schouwburg. Op deze avond staat de voorstelling ‘Lost Tango’ op het programma met onder meer bandeonist Carel Kraayenhof. Met deze voorstelling van de gezelschappen Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet luidt Kunstmin het nieuwe theater- en concertseizoen feestelijk in.

‘Lost Tango’ was dé hit tijdens het Oerol festival afgelopen zomer en kreeg meerdere sterren recensies. Een kleurrijkere voorstelling als start van het seizoen is bijna niet denkbaar; een uniek spektakel van theater en muziek. Kaarten zijn nog beschikbaar.

De openingsavond van Kunstmin is de aftrap van een inspirerend en veelzijdig theaterseizoen met meer dan 250 landelijke producties en talloze eigen (co-)producties Stad & Regio in de Schouwburg en het Energiehuis. Zo doen grote landelijke musicals Kunstmin aan zoals ‘t Schaep met de 5 Pooten, naar de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser en Harrie Bannink. Maar ook de Broadwayhit ‘Kinky Boots’, de vernieuwende musical met muziek van Cyndi Lauper evenals toppers als Plien & Bianca, Rundfunk, het klassieke ballet Sleeping Beauty, Martijn Fischer zingt Hazes, Stef Bos, Ellen ten Damme, Bert Visscher, Tineke Schouten, QUEEN the Music, de theaterversie De Vloer op, Het Groot Niet te Vermijden en vele cabaretiers, popmuzikanten, jeugdvoorstellingen, toneelgezelschappen, musici en artiesten.

Het programma kent ook Smaakmakers, voorstellingen met een extra dosis lef en verdieping. Choreografe Isabelle Beernaert, de opera AIDA, Canto Ostinato, Jeroen Spitzenberger, Theater Rotterdam, Het Nationale Theater, Conny Janssen Danst, Scapino Ballet Rotterdam, zijn enkele voorbeelden.

De Kunstmin seizoensbrochure met het volledige programma en interviews is gratis verkrijgbaar via  info@kunstmin.nl

Het hele programma is online te bekijken via de website www.kunstmin

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.