Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opname samenzang 17 april in Grote Kerk

cd-opname Grote Kerk

DORDRECHT – Op dinsdag 17 april organiseert de Grote Kerk een opname van haar gemeentezang. Gemeentezang, zoals deze zondags plaatsvindt, alleen dan speciaal voor een cd-opname.

Het samen zingen is een unieke gebeurtenis. “In de afgelopen jaren is er al veel samenzang opgenomen in de Grote Kerk, maar nog nooit van onze eigen gemeente. En eigenlijk wordt dat wel eens tijd!,” vertelt stadsorganist Cor Ardesch.

Het plan is om in het najaar tijdens de Synode-herdenking een cd gereed te hebben, waarop de Grote Kerk Gemeente zich zingend kan presenteren. Vandaar deze oproep.
Het geheel wordt ondersteund, hoe kan het ook bijna anders, door de warme klanken van het Kam-orgel. Ook zullen uitgebreide improvisaties worden opgenomen, maar dat gebeurt een dag eerder.

Iedereen is van harte welkom!
Onder het motto ‘Kunt u zingen, zing met ons mee’ hoop ik dat u aan deze oproep gehoor geeft, zodat we met elkaar een mooi document kunnen maken. Uiteraard is er koffie en thee om de kelen te smeren. De opname is op dinsdagavond 17 april van 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. Het zingen wordt op de avond geoefend, er zijn dus geen extra voorbereiding nodig. Alleen wat geduld en uithoudingsvermogen. Bovendien is het leuk om zoiets eens mee te maken!

Mocht u meer informatie willen dan kunt u bellen of mailen: 06 – 49 01 27 26; info@corardesch.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.