Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oranje Fonds Collecte – ook voor eigen activiteiten

Op donderdag 12 januari om 13.00 uur start de inschrijving voor de Oranje Fonds Collecte. De collecte vindt plaats van 6 t/m 10 juni 2017. Een organisatie of groep die meewerkt aan de collecte houdt gemiddeld minstens € 400,- over aan die collecte. Dat is vrij te besteden geld aan een eigen activiteit.

Daarnaast is de collecte een perfecte gelegenheid om uw organisatie meer bekend te maken in de buurt, zo vertelt het Oranje Fonds. Ook is het een leuke en gezellige uitdaging om samen met vrijwilligers op te pakken.

Welke tien mensen willen aan de slag?
Het Oranje Fonds regelt alle collectevergunningen en de benodigde materialen. Je trommelt ongeveer tien vrijwilligers op om te collecteren in een zelf gekozen deel van de wijk (in overleg). De helft van de opbrengst is voor jouw organisatie, vrij te besteden. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale organisaties in de provincie. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan sociale initiatieven in de omgeving.

Meer informatie vinden en inschrijven – vanaf 12 januari 13.00 uur – kan via www.oranjefonds.nl/doe-mee-aan-de-oranje-fonds-collecte.

oranjefonfs-collecte

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.