Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Overdracht eerste nieuwe tankautospuit

Dinsdagmiddag 15 september is het gloednieuwe blusvoertuig (tankautospuit) van de brandweer Zuid-Holland Zuid gepresenteerd. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor de brandbestrijding en hulpverlening. Cees van Andel, projectleider nieuwe tankautospuiten van Veiligheidsregio ZHZ ontving de sleutel van het nieuwe voertuig uit handen van Remco Niks van leverancier Kenbri Fire Fighting uit Numansdorp. Na de onthulling van de nieuwe tankautospuit kon het bureau Vakbekwaamheid het voertuig in gebruik nemen, zij zijn de eerste gelukkige gebruiker.

Over de nieuwe tankautospuit van Brandweer Zuid-Holland Zuid is uitvoerig nagedacht. Tankautospuiten worden intensief gebruikt. ‘Dit betekent dat we behoefte hebben aan betrouwbare en robuuste voertuigen, met bewezen technologieën waardoor hoge inzetbaarheid kan worden gewaarborgd. Samen met onze brandweermensen hebben we hun wensen en eisen in kaart gebracht en is het hele traject doorlopen’ vertelde de projectleider.

Kenbri Fire Fighting levert 20 tankautospuiten in een periode van 4 jaar. De voertuigen worden gefaseerd uitgegeven in Zuid-Holland Zuid. Het bureau Vakbekwaamheid ontving het eerste exemplaar. Dit voertuig wordt gebruikt voor de opleiding en training van het brandweerpersoneel.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.