Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

P.J. Schoon krijgt Koninklijke Onderscheiding

Op zaterdag 19 maart heeft  burgemeester drs. A.A.M. Brok tijdens de opening van de kunsttentoonstelling ‘Uit liefde voor de stad’ in de Augustijnenkerk  de Koninklijke Onderscheiding uitreikt aan de heer P.J. Schoon, algemeen directeur van het Dordrechts Museum.

Voor hem is de onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Onder de bezielende leiding van de heer Schoon is het Dordrechts Museum tot grote bloei gekomen, mede door de vele aan zijn hoofdfunctie gerelateerde nevenfuncties die hij vrijwillig en onbetaald vervulde. De heer Schoon heeft zich enorm ingezet voor de verschillende bestuursfuncties van de diverse organisaties waarvoor hij zich inzet(te). Hij heeft daarbij de gemeente Dordrecht voortdurend onder de aandacht gebracht in binnen- en buitenland. De stijging van de toeloop naar de stad en naar de musea in Dordrecht is zeker vergroot door de wijze waarop de heer Schoon handelde.
_MG_9828

 

_MG_9851_MG_9870

_MG_9904

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.