Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Pasen in het Onderwijsmuseum

Doe mee aan paasbrunch en virtual realitytour!

Gedurende het Paasweekend worden er allerlei leuke (én lekkere) activiteiten georganiseerd in het Onderwijsmuseum aan de Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht. Geniet bijvoorbeeld van een overheerlijke Paasbrunch in museumcafé De Holland en combineer dit met een bezoek aan het eerste Nationaal Virtual Reality Museum!

Luxe paasbrunch

Op maandag 17 april organiseert Museumcafé De Holland in het Onderwijsmuseum van 11.00 tot 13.00 uur een heerlijke, luxe paasbrunch. Het uitgebreide buffet bestaat uit verschillende huisgemaakte warme en koude gerechten zoals aspergesoep, salade van scharreleieren, scones, croissants en paasbrood. Het buffet eindigt met een heerlijk ijsdessert. Volwassenen betalen € 17,50 en kinderen € 8,50 (exclusief museumentrée). U kunt reserveren via 078 – 632 68 29 of museumcafé@onderwijsmuseum.nl.

Eerste VR Museum ter wereld

Dit jaar was de letterkast, één van de topstukken uit het Onderwijsmuseum, ‘het Gouden Pronkstuk’ tijdens de Nationale Museumweek. Dit gouden pronkstuk én nog 399 andere pronkstukken uit Nederlandse musea zijn met een virtual reality bril te bewonderen in het eerste nationale Virtual Reality Museum. In het Onderwijsmuseum kunt u zo’n VR bril lenen en dit museum ‘bezoeken’. Met behulp van een speciaal ontwikkelde app zweef je als het ware langs de verschillende provincies en hun pronkstukken.

Aangepaste openingstijden

In verband met het Paasweekend is het museum vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag en maandag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.