Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Planten van een bijzondere boom

Met het planten van een bijzondere boom, Ulmus glabra ‘Lutescens’  (gele bergiep), is op maandag 13 maart jl. het project Living Tree Lab officieel van start gegaan. Wethouder Rinette Reynvaan van gemeente Dordrecht: ”Er is veel vraag naar locaties waar behandelmethoden voor boomziekten en –plagen in de praktijk getest kunnen worden. Binnen Living Tree Lab werken wij samen met diverse boomtechnische adviesbureaus. Zij mogen in onze gemeente, op zorgvuldig geselecteerde locaties, boomonderzoek uitvoeren. Hierdoor kunnen we tot (betere) behandeling van boomziekten komen en bomen voor het Nederlandse landschap behouden.”

Lees hier het volledige persbericht.<http://www.btl.nl/bomendienst/living-tree-lab-geeft-impuls-aan-nederlands-boomonderzoek.html>

 Foto copyright:  BTL Nederland, Dorien Nooitgedagt.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.