Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Presentatie gerestaureerde Straatman scheepslift

De restauratie van de Straatman scheepslift, ofwel het ‘schroevendok’, is klaar. In juli keerde de scheepslift onder grote belangstelling van omwonenden en andere belangstellenden al terug naar zijn vertrouwde plek in de Wolwevershaven. In augustus zijn nog wat puntjes op de i gezet, zoals de aansluiting van de verlichting. Nu de restauratie volledig is afgerond, is het moment daar voor de officiële presentatie van dit beeldbepalende rijksmonument. Die zal plaatsvinden op vrijdag 13 september om 16.00 uur, bij de start van de Open Monumentendagen. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De scheepslift bevindt zich ter hoogte van de Kuipershaven 189-195, 3311 AM Dordrecht.

Wethouder Piet Sleeking en gedeputeerde Willy de Zoete van de Provincie Zuid-Holland zullen, samen met de restauratiepartners, omwonenden van de Wolwevershaven en andere geïnteresseerden, proosten op een geslaagde restauratie. De Provincie Zuid-Holland heeft de helft van de restauratiekosten voor haar rekening genomen. Deze bijdrage past in het kader van de ‘erfgoedlijn Waterdriehoek’ waar ook Kinderdijk, de binnenstad van Dordrecht en de Biesbosch in passen. Zij verhalen als iconen van het water over het Zuid-Hollandse erfgoed.

Programma
16.00 uur ontvangst
16.15 uur formaliteiten:
1. Wethouder Piet Sleeking heet gedeputeerde Willy de Zoete welkom
2. Gedeputeerde Willy de Zoete licht de Erfgoedlijn Waterdriehoek toe
3. Wethouder Piet Sleeking spreekt dankwoord uit en vertelt iets over het schroevendok, monumentenstad Dordrecht en de Open Monumentendagen
4. Onthulling van het nieuwe ANWB bordje
5. Wethouder Piet Sleeking biedt het oude ANWB bordje aan Kees Jooren aan, die de vorige opknapbeurt van de scheepslift heeft verzorgd
17.00 uur napraten
17.30 uur einde

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.