Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Problemen met uw verhuurder? Meld het!

Dordrecht heeft sinds kort een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag. Hier kunnen huurders klachten melden over ongewenst gedrag van hun (particuliere) huisbaas.

Sommige verhuurders of huisbazen nemen het niet zo nauw met de rechten van de huurder. Zij houden zich niet aan de wetten en regels. Ze onderhouden de woningen slecht en/of vragen veel te hoge huren. Soms zetten ze huurders onder druk. Daardoor kunnen ongewenste situaties ontstaan waarbij huurders zich niet veilig voelen in hun woning.

Via het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag brengt de gemeente dit in beeld. Zij doet dit samen met huurders en andere partijen in de stad.

Wat doet het meldpunt?

De gemeente heeft ContourdeTwern, Woonadvies Dordt, ingeschakeld om met de meldingen aan de slag te gaan. Dit doet ContourdeTwern:
– zij noteert meldingen die huurders doen en brengt deze in kaart
– samen met de huurder kijkt zij naar een mogelijke oplossing
– zij ondersteunt en informeert huurders
– in overleg met de huurder spreekt zij de verhuurder of huisbaas aan als dat nodig is
– zij maakt een lijst op van verhuurders die zich niet aan de gewenste afspraken houden.

Wilt u iets melden?

Heeft u problemen met uw particuliere verhuurder of huisbaas? Neem dan zelf de eerste stap en ga met de verhuurder in gesprek. Komt u er na het eerste gesprek samen niet uit? Of heeft u hulp nodig bij een volgend gesprek? Dan mag u dit doorgeven bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag. Meer informatie vindt u op www.dordrecht.nl/ongewenstverhuurgedrag.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.