Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Rages – van zweeptol tot spinner in Onderwijsmuseum

Nieuwe tentoonstelling in het Onderwijsmuseum

 Vanaf 21 juni is de tentoonstelling ‘Rages– van zweeptol tot spinner, beleef het zelf!’ te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum. Een echte doe-tentoonstelling voor jong en oud. Op woensdagmiddag 20 juni zijn kinderen en hun (groot)ouders van harte welkom voor de opening.

 Rages zijn van alle tijden. Ze doemen plotseling op en verdwijnen soms weer net zo snel als ze verschenen. Ze hebben iets heel concreets, maar zijn soms ook wat mysterieus. Ze komen en ze gaan. Achteraf zijn ze vaak nog in de herinnering aanwezig. Ach ja, toen deden we dat op het schoolplein, op straat, op de zolderkamer…

In de collectie van het Onderwijsmuseum zijn tal van schoolplaten terug te vinden met daarop rages als de bikkel, de hoela-hoep en de tol. In de tentoonstelling is er ook aandacht voor modernere rages zoals voetbalplaatjes, flippo’s, spinner en squisies. Nostalgie voor jong en oud.

In de komende weken publiceert het Onderwijsmuseum via de Facebookpagina een aantal internet rages. Zelfs de medewerkers moesten eraan geloven en werden uitgedaagd tot onderlinge challenges. Op woensdagmiddag 20 juni dagen we onze bezoekers uit: kinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om tijdens de opening van 15.00 – 17.00 uur deel te nemen aan een gezamenlijke challenge en de tentoonstelling Rages te bezoeken.

TentoonstellingRages – van zweeptol tot spinner, beleef het zelf!
Feestelijke opening op woensdag 20 juni, 15.00 – 17.00 uur
De tentoonstelling is te bezoeken van 21 juni t/m 2 september 2018.
Locatie: Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Meer informatie: www.onderwijsmuseum.nl

    SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.