Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Regio Drechtsteden sluit zich aan bij Ondernemersplein Rotterdam

De Drechtsteden sluiten zich op 6 maart 2017 aan als partner bij het  Ondernemersplein in Rotterdam. Het is de eerste regio in Nederland, bestaande uit zes gemeenten met in totaal bijna 270.000 inwoners, die een deelnameovereenkomst sluit met dit initiatief om dienstverlening aan ondernemers te bundelen.

Het voordeel voor de Drechtsteden is dat ze gaan aansluiten op de gecombineerde dienstverlening op de Rotterdamse locatie van meer dan tien organisaties die van belang zijn voor ondernemers zoals de KvK, RVO, Belastingdienst, UWV, Qredits, Ondernemersklankbord, Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom  en de Hogeschool Rotterdam. Dit is handig en interessant voor ondernemers in de Drechtsteden. Het Ondernemersplein is een centrale ontmoetingsplek waar steeds meer is te halen voor ondernemers in de vorm van advies, bijeenkomsten, digitale ondersteuning en spreekuren (one-stop-shopping). Omgekeerd profiteren de Drechtsteden nu al van bijvoorbeeld  startersbijeenkomsten die vanuit het Rotterdamse Ondernemersplein samen met deze organisaties in de regio worden gehouden. De Drechtsteden bestaan uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Met ingang van 1 januari 2018 sluit ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam bij de Drechtsteden aan.

De ondertekening vindt plaats op maandag 6 maart 2017 om 14.00 uur in het Stadskantoor Sliedrecht, Industrieweg 11. Namens de Drechtsteden ondertekent Drechtstedenbestuurslid Hans Tanis (Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Ondernemerschap). Voor de Kamer van Koophandel tekent directeur Dienstverlening Jaap Docter.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.