Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Regionale vacaturebank Drechtmatcht krijgt € 1500 van Oranje Fonds

Drechtsteden – Het in maart 2020 speciaal in het leven geroepen Coronahulp-deel van vacaturebank+ ‘Drechtmatcht’ ontvangt € 1500 van het Oranje Fonds als ondersteuning om hulpvragers en hulpgevers in coronatijden met elkaar in contact te brengen.

 

Drechtmatcht/coronahulp

Sharmila Soekhram, adviseur vrijwillige inzet bij SPUI93/Drechtmatcht: “Geweldig dat het Oranje Fonds het belang van ons initiatief erkent. We hebben onze vacaturebank+ meteen uitgebreid met het Coronahulp-deel toen bleek dat daar behoefte aan was. Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen zich aanmelden om te helpen, ook vitale ouderen! En hoe blij mensen zijn dat er hulp komt. Ik koppel hen liefst aan buurtgenoten als het gaat om de hond uitlaten of boodschappen doen. Voor een luisterend oor maakt dat natuurlijk niets uit.” Ook vrijwilligers coördinatoren van zorginstellingen of bewonersorganisaties kunnen hier hulp voor hun bewoners vinden.

 

Licht voor Dordt
Drechtmatcht/coronahulp heeft zich aangesloten bij het initiatief Licht voor Dordt. Zo kunnen zij samen met de meewerkende organisaties een steentje bijdragen aan het verlichten van de last van iedere Dordtenaar die wordt getroffen door de gevolgen van het coronavirus.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds

Meer informatie

Meer informatie en vacatures zijn te vinden op www.drechtmatcht.nl/coronahulp of op www spui93.nl.
Daarnaast is het mogelijk een coronaproof afspraak te maken via sharmila@spui93.nl of 078-6137029, bereikbaar van 09.00-1200 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.