Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Reis jij mee tijdens de Kinderboekenweek in Dordrecht?

Haal je fiets, rolschaatsen, skelter of step maar tevoorschijn!


Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek: het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Dit jaar is het thema Reis mee! en staan voertuigen centraal. Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet. Bij ons reis je mee naar de tofste activiteiten en door de mooiste boeken. Ga je mee?

Reis jij mee met Willy naar De Wolkenfabriek? Kom langs op woensdag 2 oktober van 14.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Stadspolders en beleef een mooi avontuur. Deze voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot pop-up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Kom jij ook? Meld je dan snel aan!

Na het voorleesuurtje op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Crabbehof krijg je een heus (gratis) treinkaartje. Stap aan boord en ga mee op reis in een elektrisch treintje. Meld je wel even aan.

Op zaterdag 5 oktober van 10.30 tot 11.30 uur komt Dierenzorgcentrum Louterbloemen langs in Bibliotheek Crabbehof en krijg jij de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de dierenambulance. Ben jij tussen de 5 en 12 jaar en wil je een kijkje nemen en luisteren naar een toffe presentatie? Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een plekje!

Boef zit opgesloten en Agent houdt de wacht. Boef ontsnapt en er ontstaat een spannende achtervolging. Pak me dan als je kan op zaterdag 5 oktober van 13.00 tot 13.45 uur in de Stadsbibliotheek. Meld je aan om erbij te zijn!

Reis mee met Manon Sikkel in Bibliotheek Stadspolders. Zij kreeg met haar boeken alle kinderen aan het lezen en neemt jou op vrijdag 11 oktober van 15.30 tot 16.30 uur mee op de meest fantastische reis met o.a. een pratende auto. Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Entree is gratis maar meld je wel even aan!

Ontdek welke krachten jouw papieren vliegtuigje laten vliegen tijdens de Workshop Vliegen op woensdag 9 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in de Stadsbibliotheek en op zaterdag 12 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadspolders. De workshop geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ontwerpen, maken, vullen en afschieten die waterraket! Meld je nu aan!

Ga naar de website voor meer informatie en het volledige programma: www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Win een ballonvaart!

De Bibliotheek AanZet laat haar leden stijgen tot grote hoogte. Figuurlijk én letterlijk. Want dit jaar maak je tijdens de Kinderboekenweek kans op een gave prijs: een ballonvaart voor 4 personen. Wil je hier kans op maken? Kom dan naar één van de feestelijke KBW-activiteiten en word lid van de bieb. Dit is tot je 18e helemaal gratis, dus schrijf je snel in. En misschien wil je vader of moeder ook wel lid worden? Spreid je kansen!

De Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is in 1955 bedacht door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen. Leesbevordering en het vergroten van het leesplezier bij kinderen is iets waar de Bibliotheek AanZet natuurlijk het hele jaar door aan werkt. En tijdens de Kinderboekenweek besteden we hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan. Want: “een kind dat niet leest, heeft het juiste boek nog niet gevonden”, aldus Aidan Chambers.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.