Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Restauratiebeurs VAKWERK – 8 september

Voor de derde keer op rij organiseert Maison l’Art Nouveau tijdens Open Monumentendag de Restauratiebeurs VAKWERK in Dordrecht. Op de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monument onmisbaar zijn. Zo kan men ontdekken hoe een decoratieschilder niet-van-echt-te-onderscheiden marmer schildert, meekijken over de schouder van een meubelrestaurator, of zich laten informeren over het schilderen met lijnolieverf. Andere ambachten die vertegenwoordigd worden op de restauratiebeurs zijn restauratie stucadoren, klassiek beeldhouwen en het restaureren van antiek houtsnijwerk.

Naast ambachtslieden zijn er ook specialisten aanwezig die u kunnen adviseren op het gebied van bouwhistorie en historische interieurs. Daarnaast zal  schrijfster Laura Roscam Abbing haar nieuwste boek over de in Dordrecht opgerichte Koninklijke Nederlandse glasfabriek J.J.B.J. Bouvy (1850-1926) komen presenteren. Natuurlijk brengt zij ook haar eerdere boeken ‘Een herenhuis vol ornamenten 1880-1920’ en ‘Een jaren dertig huis, 1920-1940’ mee.

Kortom, een Erfgoed Fair voor iedereen met een Passie voor Restauratie & Erfgoed!

De restauratiebeurs is GRATIS toegankelijk!

 

Datum: Zaterdag 8 september 2018 (tussen 10:00 uur en 17:00 uur)

Locatie: Arend Maartenshof, Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.