Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Robots, ze komen eraan!

Programmering in bibliotheek in teken van robotica

Robots kennen we vooral uit films en boeken. Maar ze krijgen ook steeds meer een plek in ons dagelijks leven. Een zonnige toekomst of het begin van het einde? De hele maand november organiseert de Bibliotheek AanZet activiteiten rondom het thema Robotica, in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest. Kom naar de bibliotheek en maak kennis met echte robots, leer programmeren of filosofeer mee over allerlei ethische vragen. Er is voor jong en oud veel te beleven en te leren. Het hele programma vind je op www.debibliotheekaanzet.nl/robotica. Dat mag je niet missen!

Een greep uit het aanbod
Ozobots, een Coderdojo, boek-O-matic en filmavonden. Er is in 11 bibliotheken van alles te doen. Daarnaast komt robot Eddy langs bij verschillende vestigingen. Deze speciale robot zal een aantal weken bij AanZet logeren. Bekijk ook zijn persconferentie waarin hij zijn bezoek aankondigt.

Update

Ook organiseert de bibliotheek een aantal speciale themabijeenkomsten waarin experts met het publiek in gesprek gaat over de grote vragen rondom robotica. Er zijn drie avonden, in Sliedrecht, Dordrecht en in Barendrecht. Op de website staan de sprekers en het onderwerp van de avond. #Update is een initiatief van de Bibliotheek AanZet. Aan de hand van nieuwe trends gaan experts en publiek het gesprek aan over de toekomst. Inwoners kunnen zelf ook nieuwe #Update thema’s introduceren in de bibliotheek. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, virtual reality of online privacy en dus ook Robotica.

 Ik, robot

Ben je lid van de Bibliotheek AanZet? Dan kun je in november gratis de klassieker Ik, robot van Isaac Asimov ophalen bij de balie van jouw bibliotheek. Asimov geldt als een van de grootste science fiction auteurs allertijden. Een aanrader dus!

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet is een onafhankelijke vinder en verbinder van informatie. Die informatie kan te vinden zijn in een ander persoon, andere organisatie, online of in een boek. Met een uitgebreid programma met workshops, lezingen en cursussen kan iedereen kennis maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.