Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Optimist On Tour meert aan in Dordrecht

 

Met de Optimist On Tour kunnen Dordtse kinderen, geheel passend bij het maritieme karakter van hun stad, kennismaken met twee te gekke watersporten. Op 12, 13 en 14 september meert het rondtrekkend evenement aan in Dordrecht. In 1 uur en 15 minuten maken basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8, onder begeleiding van ervaren instructeurs, kennis met zeilen in een Optimist en kanovaren. Dit alles zal plaatsvinden in het Wantij direct achter de nieuwe bioscoop Kinepolis en tegenover het Energieplein.

Ruim 350 kinderen van 8 Dordtse basisscholen zullen onder schooltijd, tussen 8u30 en 14u30, meedoen. Met de Optimist on Tour gaan de kinderen niet alleen zeilen en kanovaren, maar krijgen ze ook zeilles van professionele instructeurs voordat ze het water opgaan. Daarnaast gaat de Optimist on Tour ook nog langs de scholen, om de klassen goed voorbereid het water op te laten gaan. Dit zal twee weken voorafgaand het evenement plaatsvinden.

Na schooltijd

Vervolgens zijn er in de middag na schooltijd nog twee sessies van vijf kwartier. Op maandag en dinsdag zijn deze sessies tussen 15:15 – 17:30 uur. En op woensdag zijn deze sessies van 14:30 – 16:45 uur. Hiervoor kunnen kinderen zich nog steeds individueel inschrijven via www.dordtsport.nl. Deelname aan deze sessies is gratis!

Uitzicht

Het terras van Kinepolis zal open zijn. Op deze plek hebben toeschouwers een prachtig uitzicht over het Wantij en de Optimisten natuurlijk!

Aan de succesvolle edities van 2014 en 2015 hebben landelijk ruim 160 scholen en 22.000 kinderen meegedaan.

Sport in bewegingkopie

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.