Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Rotary SantaRun:

In Santapak rennen voor het goede doel Op vrijdag 20 december 2019 organiseert de Rotary Club Dordrecht voor het achtste achtereenvolgende jaar de SantaRun. Inmiddels is deze ‘Kerst’ run een begrip geworden in Dordrecht. Het is de gezelligste run/walk van het jaar waaraan ieder jaar weer ongeveer 1.000 lopers meedoen. Verkleed als kerstman kunnen sportievelingen van alle leeftijden het bijna drie kilometer lange parcours afleggen. En het mooie is dat door deelname aan de SantaRun goede doelen worden ondersteund.

Dit jaar ondersteunen zij twee goede doelen met de opbrengst van de SantaRun: het Talentenfonds van Stichting Leergeld en Sportclub Redo. Als Rotary Club vinden zij het belangrijk om een financiële bijdrage te kunnen doen aan het Talentenfonds omdat zij graag willen dat kinderen van wie de ouders het financieel erg zwaar hebben, hun talent verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben zij gekozen om Sportclub Redo te ondersteunen met een bijdrage omdat zij graag willen dat de club zich verder kan ontwikkelen om sporten aan te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

We moedigen iedereen aan om deel te nemen. Inschrijven kan op https://dordrecht.rotarysantarun.nl/. Het is een groot feest voor iedereen. Hoe mooi is het om vlak voor kerst samen met je familie, vrienden, kennissen, bedrijf, sportclub, school of andere instelling verkleed in een kerstmannenpak mee te lopen? De start is op het Scheffersplein en na een gezamenlijke warming up o.l.v. SportCity lopen of rennen de deelnemers door onze prachtige binnenstad. Heel graag tot 20 december!

       

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.