Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Roze wolk met een gouden randje

Kans op mooi verrassingspakket voor ouders van nieuwe bibliotheekbaby’s

Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De Bibliotheek AanZet weet daar alles van en wil zoveel mogelijk kinderen een goede (voor)leesstart laten maken. Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen daarom het rode BoekStart-koffertje. In dat gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om met het voorlezen te beginnen. De komende weken is het nog leuker om je kindje lid te maken: ouders die tussen 15 oktober en 30 november in de bibliotheek hun koffertje ophalen, maken kans daarin de Gouden Wikkel vinden. Degene die het koffertje met zo’n Gouden Wikkel krijgt, wint een verrassingspakket ter waarde van € 50,-. De prijswinnaar krijgt het pakket uitgereikt in de bibliotheek. Kijk voor meer informatie over BoekStart op de website van de Bibliotheek AanZet.

Over BoekStart
BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. In het BoekStart-programma werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Alle ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek, krijgen het gratis koffertje. In de meeste bibliotheken is ook een speciale hoek ingericht en worden er speciaal voor de allerkleinste bezoekers bijeenkomsten georganiseerd. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kinderen zijn altijd gratis lid van de bibliotheek! Kijk voor alle activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.