Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruim duizend mensen aan het werk geholpen in de Drechtsteden

Steeds meer inwoners met een uitkering of arbeidsbeperking worden aan het werk geholpen in de Drechtsteden. In 2016 ging het om ruim 1000 banen, in 2017 moeten dat er 1500 zijn. Bij de start van Baanbrekend Drechtsteden in 2012 ging het nog om enkele honderden banen. De meeste matches kwamen tot stand in de sectoren industrie, techniek en klantencentra.

Het totaal aantal mensen in de bijstand in de Drechtsteden is in 2016 gestegen van 6373 in januari 2016 naar 6670 in december 2016. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is voornamelijk gegroeid door een sterke toename van het aantal statushouders. Als werkgevers een kandidaat aan het werk helpen, kunnen ze gebruik maken van financiële regelingen als een baanbonus of loonkostensubsidie. Waar nodig wordt gezorgd voor ondersteuning van kandidaten op de werkvloer of praktijkgerichte scholing.

Juiste kandidaat Vanaf 2017 neemt naast de Sociale Dienst Drechtsteden en de Randstad Groep ook het UWV deel aan Baanbrekend Drechtsteden. Dat heeft het werken voor zowel werkgevers als voor de samenwerkingspartners een stuk efficiënter gemaakt. Nu hebben werkgevers één vast aanspreekpunt en krijgen ze de juiste kandidaat uit een groot bestand. Peter Heijkoop, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden, verwacht dat ook in 2017 de doelstellingen worden behaald en veel mensen aan het werk worden geholpen:  “De economie trekt gelukkig weer aan en werkgevers in de regio zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Die kunnen wij hen in veel gevallen bieden.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.