Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruimte voor winterterrassen

De Dordtse horeca krijgt ook in de winter meer ruimte voor terrassen. Zo kunnen horecabedrijven binnen de coronaregels meer gasten ontvangen. De extra terrasruimte en de mogelijkheid van winterterrassen (met bouwwerken) is tijdelijk tot 1 april 2021.

Voor de periode van 1 juni tot 1 november 2020 hebben veel horeca ondernemers al een tijdelijke vergunning voor een groter terras. De ervaringen daarmee zijn over het algemeen positief. Daarom wil het college de horeca ook in de winterperiode tegemoet komen met de mogelijkheid van extra terrassen. De gemeente wil horeca ondernemers graag helpen waar mogelijk, omdat terrassen een belangrijk onderdeel zijn van de openbare ruimte binnen de stad: ze bieden levendigheid, sfeer, gezelligheid en zijn een plek voor ontmoeting. De gemeente wil de ondernemers helpen zonder de belangen van omwonenden en andere belanghebbenden uit het oog te verliezen.

 

Regels

De gemeente heeft een aantal basisregels opgesteld, zodat ondernemers snel weten waar ze aan toe zijn. Die gaan over zaken als openingstijden, grootte van het terras en vrije doorgang voor hulpdiensten. Voor terrassen die voor het pand van een ander komen is toestemming van die eigenaar nodig. Terrasverwarming mag onder voorwaarden, voor bouwwerken als overkappingen is een omgevingsvergunning nodig. Gezamenlijke plannen krijgen voorrang op plannen van individuele horecaondernemers. Uiteraard moet de ondernemer voldoen aan de coronarichtlijnen van Rijk, veiligheidsregio en/of gemeente.

 

Verantwoordelijkheid

,,Wij willen de horeca-ondernemers graag helpen”, zegt wethouder Maarten Burggraaf. ,,Dankzij de extra terrasruimte kunnen horecazaken toch op een veilige manier meer klanten ontvangen. Dat is van levensbelang voor de ondernemers, maar ook van belang voor de bezoekers, en uiteindelijk ook voor de stad.” Wethouder Piet Sleeking wijst op het belang van de levendige binnenstad. ,,Binnen de coronaregels zijn er nog steeds mogelijkheden. Dat laten de culturele instellingen zien, en dit is ook een voorbeeld.”
Tegelijkertijd wijst de gemeente horeca-ondernemers op haar verantwoordelijkheid om de coronaregels te handhaven en de bezoekers van de stad om zich aan de corona voorschriften te houden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.