Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen de Grootste Gehaakte deken ter Wereld maken

Granny square deken

Onlangs hoorden wij een bijzonder leuk verhaal van één van onze gasten, die met regelmaat het Brei-en haakcafé van Inloophuis Helianthus bezoekt. Twee dames uit Friesland hebben namelijk het initiatief op zich genomen, om een met de hand gehaakte deken te gaan maken die zo groot is als 6 voetbalvelden bij elkaar. Dat is gigantisch!! En daar hebben ze dus veel haaksbergen voor nodig!

Doel: 10.000 één-persoonsdekens te haken, deze aan elkaar te verbinden. Hiervan een grote luchtfoto te maken, geplaatst worden in het Guiness book of Records. Daarna worden de dekens weer losgemaakt en geschonken aan goede doelen. Burger initiatief ter verbinding van mensen op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. In het voorjaar van 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is, zal deze deken op bijzonder wijze worden gepresenteerd. Het leek ons geweldig om daar aan mee te gaan doen en we hebben ons opgegeven om een echte Helianthus deken van Granny Squares te gaan maken; iedere donderdag tijdens het brei- en haakcafé gaan wij daar aan werken en des te meer mensen er met ons mee gaan haken, hoe beter en sneller wij dit kunnen gaan realiseren. Mocht u zich aan willen sluiten kom dan vrijblijvend eens langs om te kijken of om mee te helpen. Tevens hebben wij ons opgegeven om als inleveradres te fungeren; men kan dus ook bijvoorbeeld thuis een deken maken en die bij ons inleveren! De maten zijn 10×10 cm voor de blokjes en een complete deken dient een afmeting te hebben van 140 cm x 200 cm. Losse blokjes thuis haken en bij ons inleveren kan ook. Wij zullen deze dan verwerken.

Voor Informatie: iedere donderdagochtend bij  Ger ’t Jong, brei- en haakcafé van Inloophuis Helianthus, Singel 28, Tel: 078-7370062 (tijdens openingsuren)

www.inloophuishelianthus.nl

Logo Helianthus15

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.