Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen op weg naar Taizé!

De broeders van Taizé in Frankrijk roepen jongeren vanuit de hele wereld op om samen op weg te gaan. Zij vragen ons om te kijken naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen tussen elkaar en onder christenen. Een aantal jongeren maakt van 5 tot en met 13 augustus 2017 een reis naar Taizé, die vanuit Dordrecht vertrekt. Voor deze reis is iedere jongere tussen de 16 en 30 jaar welkom. Ook jij, uit welke kerk je ook komt en met welk verhaal je ook meegaat!

“Een week in Taizé is een ervaring voor het leven!”, zo vertelt Erik Rovers (26) die helpt met het organiseren van de reis. “De week bestaat uit driemaal per dag een gebed, bijbelstudie en werk. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning en ontmoeting. De maaltijden zijn eenvoudig, maar voedzaam en bijna iedereen slaapt in een tent.”

Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar een verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte, persoonlijke bezinning en uitwisseling. Een verblijf in Taizé kan je helpen om een stap terug te nemen van je dagelijks leven, mensen uit heel de wereld te ontmoeten en na te denken over je inzet voor de kerk en de maatschappij.

Meer informatie over de reis

Op maandag 29 mei wordt om 20.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in de pastorie van de Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45 te Dordrecht. Meer informatie over de reis vind je op www.naartaize.nl. Inschrijven is mogelijk tot 14 juni 2017.

Wie zijn deze broeders van Taizé?

De gemeenschap van Taizé (www.taize.nl) bevindt zich in de Bourgogne in Frankrijk en werd in 1940 opgericht door de Zwitser Roger Schutz. Al snel sloten een aantal jonge mannen zich bij hem aan en zij vormden het begin van de gemeenschap. In Taizé leven zowel katholieke als protestantse broeders. Zij wijden zich voornamelijk aan het gebed en geven bijbelstudies aan de jongeren. Jaarlijks komen honderdduizenden jongeren naar Taizé om in het ritme van de broeders te leven.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.