Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samenwerking Stichting Vier het Leven en Dordrechts Museum

Start met Kunst-workshop

`Samen uit, samen genieten´, dat is het motto van stichting Vier het Leven. Al ruim 10 jaar biedt deze non-profit organisatie ouderen (vanaf 65 jaar) de gelegenheid om onder begeleiding van een vrijwilliger te genieten van een film, concert of een theatervoorstelling. Vier het Leven biedt nu ook de mogelijkheid om musea te bezoeken. Hiervoor zijn zij een samenwerking aangegaan met het Dordrechts Museum. Afgelopen maandag was de primeur met ‘Kunst maakt de mens’, een echte kunst-workshop.

Workshop Kunst maakt de Mens
Op maandag 15 mei namen  8 ouderen en 3 vrijwilligers uit Zwijndrecht deel aan de workshop Kunst maakt de Mens van het Dordrechts Museum. Marianne Verhoork, medewerkster educatie bij het Dordrechts Museum, legt uit dat het project is ontwikkeld door het Van Gogh Museum. Het doel is om te laten zien wat kunst kan betekenen. Verhoork: ‘We willen ouderen actief laten deelnemen aan de beleving van kunst en hen inspireren aan de hand van het leven en werk van Vincent van Gogh. Er zijn veel ouderen die uit zichzelf naar het museum komen, maar er is ook een grote groep die de stap niet zo snel zal of kan maken. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Vier het Leven en bieden wij deze ouderen de gelegenheid om toch te genieten van de kunst in ons museum of actief aan de slag te gaan met deze workshopop locatie .’ Vanaf de zomer biedt Vier het Leven namelijk ook bezoekjes aan naar musea, waaronder  het Dordrechts Museum.

Gaat u met ons mee?

Wilt u ook een keer naar  het Dordrechts Museum? Of wilt u naar een voorstelling, film of concert onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger? U bent van harte welkom! Neemt u eens een kijkje in ons programmaboekje. Deelnemers kunnen een keuze maken uit het ruime aanbod van voorstellingen. De arrangementsprijs bestaat uit het toegangskaartje, consumpties, vervoer en bespreekkosten. U kunt het programma vrijblijvend aanvragen op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur via het landelijke (reserverings)nummer (035) 524 51 56. U hoeft geen lid te worden. Het programma wordt per post toegestuurd. Aanmelden voor een activiteit kan eveneens via het landelijke (reserverings)nummer (035) 524 51 56, of per mail via info@4hetleven. Of kijk op www.4hetleven.nl  Ouderen met een rollator of rolstoel zijn ook van harte welkom. Hiervoor verzorgen we aangepast vervoer als dat nodig is.

Waardevolle uitstapjes met Vier het Leven

Een ontspannen avond uit, onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger, is voor veel ouderen van onschatbare waarde. De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en de persoonlijke aandacht. Eventuele drempels worden weggenomen. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door betrokken vrijwilligers. Vier het Leven streeft naar een prachtige belevenis waar de oudere gasten zorgeloos van kunnen genieten.

Hét perfecte cadeau, de Vier het Leven cadeaubon!

Bent u op zoek naar een mooi cadeau voor een dierbare oudere? Wat denkt u van een gezellige en volledig verzorgde middag of avond met Vier het Leven? Ook iemand die nog niet eerder met Vier het Leven mee uit is geweest, kunt u hiermee verrassen. Vier het Leven zorgt ervoor dat de ontvanger alle benodigde informatie en een programmaboekje van zijn/haar eigen regio krijgt thuisgestuurd. U bepaalt de waarde van de bon, de ontvanger kiest de activiteit! De bon is eenvoudig te bestellen via www.4hetleven.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.