Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SantaRun Dordrecht 2017 met 1.000 deelnemers groot succes

De zesde editie van de SantaRun heeft dit jaar meer dan 1.000 deelnemers getrokken die verkleed als kerstman of kerstvrouw voor het goede doel liepen. Dat maakt de SantaRun Dordrecht, georganiseerd door Rotary Club Dordrecht, tot een van de drukbezochtste van Nederland.

€ 15.000 voor het goede doel

Dankzij deelnemers en meer dan 50 sponsoren is er met de editie 2017 € 15.000

ingezameld voor het goede doel. Een cheque van € 5.000 ging naar de High five Foundation. Henk Donkervoort nam namens de Foundation de cheque in ontvangst.

Judith Holster, oprichtster van de High five Foundation: “High five is super blij met deze enorme gift. We kunnen hierdoor vele kinderen een mooie dag bezorgen”

Een cheque van € 5.000 ging naar Spieren voor Spieren. Actiemanager van Spieren voor Spieren Lennart Stekelenburg kwam naar Dordrecht om de cheque in ontvangst te nemen.

Lennart Stekelenburg: “De SantaRun in Dordrecht is voor Spieren voor Spieren een prachtig evenement binnen een kerstperiode waarin geluk en gezondheid centraal staan. Voor stichting Spieren voor Spieren en alle kinderen met een spierziekte is het hartverwarmend en bijzonder om juist in deze periode te zien dat er zo veel sportieve mensen in beweging willen komen voor kinderen met een spierziekte.”

Daarnaast ging een bedrag van € 5.000 naar de Stichting Rotary Helpt.

Winactie onder scholen en sportclubs

Ook de winactie was dit jaar een daverend succes en meer dan twee derde van de inschrijvingen werd gekoppeld aan een school of sportclub in Dordrecht. De winactie onder sportclubs werd dit jaar wederom gewonnen door Sportvereniging Oranje Wit met welgeteld 70 deelnemers aan de start.

Onder de scholen wist dit jaar Dalton Overkampweg de eerste plek te behalen, en werd er met 110 leerlingen op deze ludieke wijze de kerstvakantie ingeluid. Oranje Wit ontving een cheque van € 390 en Dalton Overkampweg een cheque van € 470 (de winactie bestond uit een cheque van € 250,- voor de school of vereniging met de meest gekoppelde deelnemers plus € 2 voor elke aan de vereniging of school gekoppelde deelnemer die meer dan 25 deelnemers had aangemeld).

 Winnaars SantaRun

De start en finish van de SantaRun was voor de derde achtereenvolgende keer op het Scheffersplein, dat tegen half zeven helemaal rood kleurde met Santa’s van alle leeftijden. Na het bekendmaken van de bedragen voor de goede doelen en de winnaars van de winactie werd er door MedPlus begeleid door DJ Dion Syus een spetterende warming up verzorgd. Het startschot werd om stipt 19:00 uur gegeven door burgemeester Wouter Kolff, en niet veel later konden we de winnaar en winnares al over de finish zien komen.

Flint Benen en Kim Jovanovic wisten de prijs in de wacht te slepen voor respectievelijk de snelste man en vrouw. Zij gingen ieder naar huis met een beker en twee bioscoop bonnen. Ook was er een prijs voor de Santa met de leukste outfit. Maud van der Heijden kreeg hiervoor een beker en twee bioscoopbonnen.

Sponsors SantaRun Dordrecht

De SantaRun Dordrecht werd dit jaar mogelijk gemaakt door meer dan 50 zakelijke sponsors en sympathisanten uit Dordrecht en omgeving, waaronder hoofdsponsors AA Lease, Koninklijke Van der Wees Groep, Vrije Tijds Centrum Dordrecht en gouden partners Abstract Management & Advies en Dolderman. Daarnaast zijn er nog vele zilver- en bronssponsors, sympathisanten en vrijwilligers.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.