Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SantaRun Dordrecht 2017

Op vrijdag 22 december 2017 organiseert de Rotary Club Dordrecht voor het zesde achtereenvolgende jaar in Dordrecht de SantaRun,  een “funloop” van ca. 3 km dwars  door de prachtige historische binnenstad van Dordrecht.

De geslaagde lustrumeditie van vorig jaar heeft meer dan 1.000 deelnemers getrokken die verkleed als kerstman of kerstvrouw voor het goede doel liepen. Dat maakt de SantaRun Dordrecht, tot een van de drukbezochtste van Nederland. Ook dit jaar streven we naar minimaal 1.000 deelnemers.

Spieren voor spieren en High Five Foundation

Dit jaar staat de SantaRun in het teken van Spieren voor Spieren en de High Five Foundation. Daarnaast gaat de opbrengst naar ‘Rotary Helpt’ (voor lokale goede doelen).

 

Winactie onder scholen en sportclubs

Ook dit jaar is er weer een winactie voor scholen en sportclubs waarbij zij kans maken een cheque te winnen ter waarde van € 250. Bij inschrijving kan een vinkje bij de school of sportclub in Dordrecht gezet worden. De school en sportclub met de meeste “vinkjes” wint ieder een cheque. Daarnaast krijgt elke school/sportclub een deel van het inschrijfgeld om aan leerlingen en sporters te besteden. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten er minimaal vijfentwintig “vinkjes” achter de school/sportclub staan. De winactie was vorig jaar een daverend succes en meer dan twee derde van de inschrijvingen werd gekoppeld aan een school of sportclub in Dordrecht.

Programma SantaRun

De start en finish van de SantaRun zal wederom op het Scheffersplein zijn, dat tegen half zeven helemaal rood zal kleuren met Santa’s van alle leeftijden. Na een goede warming-up zal om zeven uur het startschot klinken en rond kwart voor acht is er de prijsuitreiking.

Sponsors SantaRun Dordrecht

De SantaRun Dordrecht, georganiseerd door Rotary Club Dordrecht, wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt dankzij de giften van sponsoren, waaronder hoofdsponsors AA Lease, Koninklijke Van Wees Groep en Vrije Tijds Centrum Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.