Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Schouwburg Kunstmin – Energiehuis

Do 9 mrt

Slagerij van Kampen – LIP/STICK
Aanvang 20.15u

Schouwburg Kunstmin

Slagerij van Kampen zoekt met de show LIP/STICK de uithoeken op met de swingende combinatie van lippen en stokken! Ervaar donderdag 9 maart de oerdrift van de drums en indrukwekkende set-ups.

LIP/STICK is een show met een grote afwisseling in stijlen, de overweldigende oerdrift van de drums, de melodieuze toetsen en de swingende blazers. Je hoort invloeden vanuit het Afrikaans continent tot aan New Orleans en van Latin tot Raï. De hartverwarmende energie van de bandleden staan garant voor een fantastische live-ervaring.

 

Vr 10 mrt

Diederik van Vleuten – Mijn nachten met Churchill

Aanvang 20.15u
Schouwburg Kunstmin

In Mijn nachten met Churchill probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader zijn zoon liever complete redevoeringen van Churchill leerde. Volg vrijdag 10 maart zijn zoektocht naar antwoorden. 

Zijn zoektocht naar de antwoorden voert hem op een vermakelijke, confronterende en ontroerende manier terug naar de geestgronden van zijn kleurrijke familie en het landgoed van de oude Winston zelf. Gaandeweg in Chartwell valt het kwartje dus daarom was het. Had dat dan meteen gezegd.


Vr 10 mrt

AYA/DOX – Guerrilla (12+)
Aanvang 20.30u
Energiehuis

Multinationals worden rijker, armen worden armer. Waarom komt er niemand tegen in opstand? Geef je vrijdag 10 maart over aan deze rollercoaster van prikkelende dans- en theater scenes.  

DOX en Danstheater AYA de spelen de coproductie ‘Guerrilla’. Een unieke samenwerking tussen twee van de grootste spelers op het gebied van jongerenvoorstellingen. Makers en spelers van beide gezelschappen gaan op zoek naar de huidige waarde van protest, verzet en opstand. Er begint toch iets te bewegen. Er ontstaat rumoer.  Daar, in de zaal!

 

Za 11 mrt

The Ruggeds – Adrenaline
Aanvang 20.15u I workshop
Energiehuis I Schouwburg Kunstmin

In de show Adrenaline verleggen The Ruggeds hun grenzen en verruilen ze zaterdagavond 11 maart de battlevloer voor de theatervloer van Schouwburg Kunstmin. 

The Ruggeds wonnen wereldwijd al een aantal prestigieuze toernooien en zijn te zien in de videoclip ‘Where Are Ü Now’ van Justin Bieber. Adrenaline is een spectaculaire dansshow met hoogstaande acrobatie, onzekerheid en spanning. Waarom verlangen we naar onzekerheid en spanning in een wereld waar we eigenlijk alles op orde lijken te hebben? Een onderwerp dat de topdansers aan het hart ligt, want ze gek zijn op risico en gevaar.

 

Op 11 maart om 16:00u geeft een danser van The Ruggeds een workshop breakdance in het Energiehuis. Jongeren (vanaf 12 jaar) die de voorstelling bezoeken mogen gratis deelnemen aan deze workshop. Aanmelden: info@kunstmin.nl o.v.v. workshop The Ruggeds.

 

Za 11 mrt

Fabelhaft: Myrthe Burger, Robert Jan Stips, Cok van Vuuren e.a. – O die zee
Aanvang 20.30u
Energiehuis

Theaterband Fabelhaft neemt je zaterdag 11 maart in het Energiehuis mee op avontuur. O die zee is gebaseerd op de eeuwenoude Griekse bestseller Odyssee.  

Fabelhaft neemt het publiek mee naar plekken vol gevaar en moderne verleidingen. Een theaterconcert met bekende verhalen van Homerus, vlijmscherpe sketches en songs vol met humor.

De band fabelhaft bestaat o.a. uit toetsenist Robert Jan Stips (Nits), Cok van Vuuren en Myrthe Burger.

Za 11 mrt

Yora Rienstra – Paaz
Aanvang 20.30u
Schouwburg Kunstmin

PAAZ is een voorstelling vol humor over de psychiatrie. En de regels, pillen en diagnoses die daarbij komen kijken. Ga zaterdag 11 maart met Yora mee op zoektocht naar de uitgang, maar vooral naar zichzelf.

Als Emma opgenomen wordt op de paaz weet ze zeker dat er een fout is gemaakt. Ze heeft een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie.

 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl en www.energiehuis.nl. Volg ons op Kunstmin Facebook en Twitter en/of Energiehuis Facebook en Twitter

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.