Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Schouwburg Kunstmin – Energiehuis

Do 2 mrt

Ruth Jacott – Ruth
Aanvang 20.15u

Schouwburg Kunstmin

De glamoureuze Ruth Jacott presenteert donderdag 2 maart samen met haar live band het Kunstmin publiek op een energiek theaterconcert.

Ruth Jacott brengt ontroerende en opzwepende liedjes, Nederlandstalige hits, uptempo nummers, ontroerende ballads en nummers die ze altijd al had willen zingen. Tijdens deze gevarieerde muzikale avond krijgt u een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven. Ruth is stoer, sterk en supervrouwelijk. Een voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

 

Vr 3 mrt

Conny Janssen Danst – Home

Aanvang 20.15u / Inleiding 19.30u

Schouwburg Kunstmin

Conny Janssen Danst bestaat 25 jaar. Dit vieren zij met Home, een dansvoorstelling over het gevoel van je ergens thuis voelen, van gemeenschap en over mensen van diverse afkomst.

 Het spektakel Home is vrijdag 3 maart te zien in Schouwburg Kunstmin. Het gezelschap bestaat uit een avontuurlijk ensemble van dertien dansers,  jonge talenten en bekende gezichten, live muziek en speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk.

Inleiding:

Van 19.30 tot 20.00 uur gaat Jan Zobel (Programmamaker van Kunstmin en het Energiehuis) in gesprek met choreograaf Conny Janssen in de Kleine Zaal. U bent hierbij van harte welkom. Het aantal plaatsen in de Kleine Zaal is beperkt dus reserveer bij voorkeur uiterlijk 1 maart een plaats op de gastenlijst, o.v.v. gratis inleiding Conny Janssen, via marketing@kunstmin.nl 

 
Za 4 mrt

Katinka Polderman – Polderman tiert welig
Aanvang 20.30u
Energiehuis

Katinka Polderman staat op eenzame hoogte, zeker als het neerkomt op platvloerse rijmelarij  of subtiele lompheid. Zaterdag 4 maart tiert Katinka welig in Schouwburg Kunstmin.

Met haar vijfde cabaretprogramma toont zij wederom een zeer verfrissende originaliteit. Polderman is bovendien geliefd vanwege haar soms gevoelige, soms hilarische maar altijd virtuoze liedjes. In dit programma geen stemverheffingen en schreeuwerij, maar onder meer goed gerijmde liedjes met krulletters en vakkundig afgewogen woorden.

 

Zo 5 mrt

Dolfje Weerwolfje – Familiemusical vanaf 6 jaar
Aanvang 14.00u
Schouwburg Kunstmin

Duik op zondag 5 maart mee in de wereld van Dolfje Weerwolfje in Schouwburg Kunstmin. Volg samen met je ouders, oma, opa, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes zijn doldwaze avonturen.  Kijk je mee?

Dolfje is een doodgewone jongen. Eigenlijk valt hij niet eens zo op in de klas. Op een dag tijdens volle maan gebeurt er iets met Dolfje..hij verandert in een weerwolf. Dolfje is eigenlijk niet zo blij met zijn verandering. Toch zou hij moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. Ook al zet dit zijn hele leven op zijn kop!

 

Zo 5 mrt

Zondagochtendconcert Camerata RCO
Aanvang 11.00u
Energiehuis

Dompel je zondagochtend 5 maart in het Energiehuis onder in de passievolle kamermuziek van Topmusici.

Het ensemble Camerata RCO bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest met een passie voor kamermuziek. Deze zondagochtend zijn twee jonge musici te gast. Nicholas Schwartz, tovenaar op contrabas, en de fantastische pianist Anna Federova.


Wo 8 mrt

Kunstmin Live met hoofdgast Carrie
Aanvang 20.00u
Schouwburg Kunstmin

Woensdag 8 maart is Carrie te gast in Kunstmin Live. Carrie is columniste, theatermaker en sinds 2010 werkzaam als advocate. Een strijdbare vrouw met opvallende haardos en Rotterdams accent. Geen enkele uitdaging gaat ze uit de weg.

Vrouwenrecht is altijd een rode draad geweest in het leven en de carrière van Carrie. ‘Ik was meer een jongen dan een meisje. Naarmate ik ouder werd merkte ik dat in een hokje werd gestopt. Ik groeide op in een tijd dat je niet bleef werken als je een kind kreeg. Een ontaarde moeder was je als je je kinderen wegbracht naar het kinderdagverblijf. Sinds die tijd is er wel wat veranderd maar vrouwen moeten nog steeds zoveel meer doen om hun plaats in de maatschappij te veroveren.’

Kunstmin Live is een talkshow met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers ontvangen iedere maand een spraakmakende gast uit de regio. Vaste gasten zijn: huisband Songman & The Easytones, o.l.v. Maarten Teekens en comédienne Jennifer Evenhuis.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl en www.energiehuis.nl. Volg ons op Kunstmin Facebook en Twitter en/of Energiehuis Facebook en Twitter

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.