Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Scouting Christiaan de Wet viert 100-jarig jubileum

Er is er een jarig, hoera, hoera; ’t is heel bijzonder dat zijn wij! Exact 99 jaar geleden, op 17 juni 1917, wordt Troep IV van Dordrecht – later gedoopt tot Scouting Christiaan de Wet – opgericht. Dit laten wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Heel 2017 zal in het teken staan van dit bijzondere jubileum.

Scouting Christiaan de Wet heeft verschillende activiteiten op de planning staan om het hele jaar feest te vieren.

Aftrap Jubileumjaar op 14 januari 2017

Al 100 jaar lang zetten wij onze voetstappen in Dordt. Maar waar lopen die precies? Tijdens een heerlijke scoutingactiviteit zullen wij kennismaken met de luchtverkenners en welpen van toen! We sluiten deze dag af met een stoere activiteit in de binnenstad van Dordrecht.

Locatie: nog nader te bepalen. Dwars door Dordt.

Jubileumfeest met reünie op 17 juni 2017

Exact 100 jaar na onze oprichting willen wij onze verjaardag op een spectacuslaire manier vieren. Een dag door scouts voor scouts. Met alle leden, oud-leden, (oud-)leiding, (oud-)bestuur, ouders en andere scouts zullen we onze verjaardag op z’n scouts vieren.

Kampvuur en andere scoutingactiviteiten, verhalen en herinneringen, een blijvende herinnering aan ons jubileum en een film over Scouting Christiaan de Wet zullen onze verjaardag onvergetelijk maken.

Locatie: Clubhuis Scouting Christiaan de Wet, Middelweg 10, Dordrecht

Groepskamp van 8 juli tot en met 15 juli 2017

Een bijzonder moment op scouting vier je met een kamp. Daarom gaan wij in ons jubileumjaar met al onze jeugdleden tegelijk op kamp. Van vijf tot achttien, jongens en meiden, met al onze 125 leden hopen we een week lang samen op pad te gaan.

Locatie: Labelterrein Buitenzorg in Baarn

Afsluiting jubileumjaar

Wat mooi begint, moet je mooi afsluiten. Daarom willen wij ons jubileumjaar binnen onze eigen groep afsluiten met een terugblik op ons – nu al onvergetelijke – zomerkamp en jubileumjaar. De datum daarvoor hebben we nog niet vastgelegd.

Locatie: Clubhuis Scouting Christiaan de Wet, Middelweg 10, Dordrecht

Hulp gezocht

De afgelopen eeuw hebben jongens – en later ook meiden – onvergetelijke avonturen beleefd bij Scouting Christiaan de Wet. Om al die verhalen te kunnen blijven vertellen, hebben we jouw hulp nodig. Ben (of ken) jij iemand die vroeger betrokken was bij Scouting Christiaan de Wet of zelfs bij Troep IV?

Like dan deze Facebookpagina en stuur een mail naar jubileum@christiaandewet.nl. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Heb jij herinneringen, foto’s en/of filmbeelden uit al die jaren van Scouting Christiaan de Wet? Neem dan contact met ons op via jubileum@christiaandewet.nl of 06 17 36 38 27. Hopelijk kunnen we zo een hoop oud-leden opsporen en er een fantastisch jubileumjaar van maken!

4-wm-feest

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.