Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ouderen in het verkeer

meer ouderen van 75 jaar en ouder met rijbewijs

Ouderen hebben veel verkeerservaring en rijden oplettend, maar zijn ook erg kwetsbaar in het verkeer.

Van de Nederlanders van 75 jaar en ouder heeft 49 procent een autorijbewijs. Bij 60- tot 75-jarigen is 84 procent in het bezit is van een rijbewijs. Het aantal ouderen van 75 jaar en ouder met een rijbewijs is de afgelopen jaren toegenomen. Dat komt deels doordat er meer ouderen zijn, maar ook het percentage met een rijbewijs is gestegen. Dat meldt CBS.

Vanwege de toename van fysieke beperkingen die het ouder worden nu eenmaal met zich meebrengt moeten we daar als maatschappij goed rekening mee houden. Over het algemeen kun je stellen dat ouderen defensief en veilig rijden op basis van jarenlange ervaring. Jongeren kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Wel zijn ouderen ook erg kwetsbaar in het verkeer. Áls er iets gebeurt, is het letsel vaak ernstig. Van de 621 verkeersdoden in 2015 was maar liefst 47% ouder dan 60 jaar.

VVN Opfriscursus
Met de VVN Opfriscursus willen we hen helpen om zo lang mogelijk veilig mobiel te blijven. Voor veel mensen is het al lang geleden dat ze hun rijbewijs hebben gehaald. Intussen is het verkeer telkens een beetje veranderd, en kunnen er foutjes in de rijstijl geslopen zijn. Daarom is het voor iedereen nuttig én nodig om de verkeersregels en -vaardigheden op te frissen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.