Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sinterklaas houdt van lezen

Zet je schoentje voor een mooi verhaal. Krijg gratis o.a. het Schoenboekje Muziek voor oma van Tosca Menten

Sinterklaas is weer in het land en dat kan maar één ding betekenen: cadeautjes! In Kinderboekwinkel De Giraf rijdt Sinterklaas speciaal voor kinderen met hun opa en/of oma. Ben je 5 jaar of ouder dan mag je samen met je opa of oma je schoen komen zetten. Sinterklaas en de pieten gaan ervoor zorgen dat in allebei de schoenen iets komt met veel leesplezier. Op zaterdag 2 december tussen 11 en 12 uur komt schrijfster Tosca Menten helpen om de schoenen weer terug te geven en voor te lezen. Dat wordt een ‘heerlijk ochtendje’. Schoen zetten kan van zaterdag 25 tot en met donderdag 30 november. Het Schoenboekje Muziek voor oma is dit jaar geschreven door de populaire kinderboekenschrijfster Tosca Menten! Daarmee geeft de Sint in feite drie cadeaus in één. Het boekje zelf, een fijn moment samen voor (groot)ouder en kind en een kans voor leesbevordering.

’t Heerlijk Voorleesavondje

Dit jaar zal ‘t Heerlijk Voorleesavondje op woensdag 29 november plaatsvinden. De Giraf vraagt ouders om op deze avond, die door de Stichting CPNB in het leven is geroepen, minstens 15 minuten aan hun kind(eren) voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Door de kennis die kinderen opdoen uit boeken vergroten ze hun wereld, hun woordenschat en verbeteren hun leerprestaties. Met een hoger leesniveau worden andere lessen op school makkelijker, waardoor ze hun talent beter kunnen ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven.Tosca Menten

Tosca Menten is een veelgelezen Nederlandse kinderboekenauteur. Haar serie over Dummie de Mummie is populair onder kinderen.  Ze won met deze reeks al meerdere prijzen en de film Dummie de Mummie 3 bereikte onlangs een Gouden Film-status. Tosca is erg enthousiast over het Schoenboekje: “In december is het koud en vroeg donker. Dat is de beste tijd voor een warm dekentje en een goed verhaal.”

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.