Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spaanse passie in Trinitatiskapel Dordrecht

Op zaterdag 4 november a.s. gaat de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist  Manito een gepassioneerd concert geven in de sfeervolle Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. De luisteraar krijgt een verfijnde selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika te horen. De luisteraar waant zich in een Spaanse feria deze avond. Dit optreden beloofd een en al vuur!

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica  voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado begeleidt  zichzelf op gitaar.  Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm,  ritmisch en optimistisch van toon.

Manito  bespeelt de  Spaanse gitaar met grote gedrevenheid Zijn vurige spel is  intuïtief en  rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar  de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Het concert is helemaal akoestisch.  De aanvang is 20.00:  entree €10,00  reserveren info@manito.biz  of  06-23259107.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.