Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SPEEL MEE IN EEN VOORSTELLING OVER DORDRECHT

ToBe maakt een theatervoorstelling over de stad! Jongeren uit Dordrecht en omgeving kunnen zich aanmelden om mee te spelen. Op zaterdag 22 februari om 13.30 uur is de startbijeenkomst in het Energiehuis en op 4 en 5 mei (Herdenkings- en Bevrijdingsdag) speelt de voorstelling op een bijzondere locatie in Dordrecht, de stad is het decor. Om mee te spelen is theaterervaring niet nodig.

De voorstelling wordt gemaakt op basis van Dordtse verhalen over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. De repetities vinden plaats in het Energiehuis en later ook op de locatie in de stad. Het is extra bijzonder, omdat de voorstelling onderdeel is van het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn op 4 en 5 mei theatervoorstellingen te zien. Deelnemers betalen eenmalig € 15,- om mee te doen met Theater Na de Dam Dordrecht. Meer info en aanmelden: https://www.tobe.nl/cursus/theater-na-de-dam/1/2019/

Startbijeenkomst

Op zaterdag 22 februari is de eerste bijeenkomst van 13.30-16.00 uur. De spelers maken dan kennis met regisseur Themba Schmitz. Ze geeft dan meer uitleg over het project en gaat alvast aan de slag met de jongeren.

Repetities

De repetities vinden plaats van maart tot en met mei, op zaterdagen en ook doordeweeks in de meivakantie. Daarnaast gaan de spelers in april naar Amsterdam voor de Jongerendag van Theater Na de Dam. Daar volgen ze workshops en ontmoeten ze jongeren uit het hele land die ook een voorstelling maken voor Theater Na de Dam. Het is belangrijk dat je bij alle repetities aanwezig bent, omdat de voorstelling in een korte tijd wordt gemaakt.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.