Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Speelotheek in Dordrecht

Speelotheek in Dordrecht

Op 13 April opent speelotheek Pip & Zo haar deuren van 13.30 tot 16.30. Iedereen is welkom.

Het officiële gedeelte is van 13.30 tot 14.00 en hiernaar komt de poppendokter op visite. Ieder kind kan zijn/haar zieke pop of knuffel meenemen.

“Gun ieder kind een speelotheek. Kinderen ontwikkelen door te spelen, speelgoed kan daarbij een hulpmiddel zijn”

Wat doet een speelotheek?

Een speelotheek maakt duidelijk waarmee kinderen kunnen spelen en hoe belangrijk spelen voor (de ontwikkeling van) kinderen is. Een speelotheek geeft kinderen mogelijkheden om te spelen en informeert ouders/begeleiders over spelen in het algemeen en het individuele kind in het bijzonder.

Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leggen kinderen de fundamenten waarop schools leren kan voortbouwen. Spelen stimuleert de basisvoorwaarden voor leren zoals concentratie, inventiviteit, alertheid en nieuwsgierigheid. Door (samen)spelen wordt bij kinderen de motorische, de sociale en de creatieve ontwikkeling in de brede zin van het woord gestimuleerd. Ontdekken, experimenteren en ervaren door spelen met speelgoed is daarvoor belangrijk.

In onze huidige maatschappij gekenmerkt door overvloed kunnen speelotheken ouders informatie geven over de waarde van spelen en helpen bij de keuze van speelmogelijkheden door te zorgen voor schoon, goed en passend speelgoed.

Lokatie: Chico Mendesring 817, 3315 WX Dordrecht, inpandig bij SDK Groenland.

www.pipenzo.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.