Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spetterend Jaar van Water start bij COKD Kinderopvang en De Buitenwereld

Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij COKD Kinderopvang en De Buitenwereld vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema.

Juli 2017 start het spetterende Jaar van Water. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang of zorg kunnen meedoen door de nieuw ontwikkelde website voor alle kinderen.

Een jaar lang waterplezier

Spetteren tijdens de leukste wateractiviteiten en watersport. Aan de slag en je verwonderen tijdens de uitdagende waterproefjes. Uitvinden wat je allemaal met water kan doen én hoe je zuinig met water omgaat. Zelf ervaren wat er allemaal in, bij en van het water leeft.

Nieuwe website voor alle kinderen
COKD Kinderopvang en De Buitenwereld zijn onderdeel van de SWKGroep. Voor het themajaar is een speciale website ontwikkeld voor kinderen en jongeren van deze organisaties. Kinderen ontvangen thuis het speciale Water ideeënboek en worden uitgedaagd aan de slag te gaan met de leuke en verrassende activiteiten op de nieuwe website www.leukekinderactiviteiten.nl.

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Over De Buitenwereld
De Buitenwereld helpt gezinnen hun netwerk zo te versterken dat een kind, ook met psychiatrische problematiek, kan opgroeien binnen het eigen gezin, in een reguliere opvang op een gewone school. Op die plekken bieden wij zorg, nooit meer dan echt nodig is. Omdat wij weten dat gezond opgroeien en ontwikkelen het best gaat vanuit de eigen kracht, ondersteund door vertrouwde mensen in de eigen omgeving.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.