Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

[spreiktεit] met Frank Groothof

Zaterdagavond 19 november, 19.30 uur, Trinitatiskapel Dordrecht, toegang € 7,50 / € 6,- jeugd t/m 12 jaar

Dit najaar organiseert stichting Urban Explorers samen met het Dordrechts Museum [spreiktεit]: een reeks avonden op bijzondere locaties waarin een ode wordt gebracht aan het woord. Voor iedere avond wordt een begenadigd verteller uitgenodigd die op een bevlogen manier het publiek meevoert in een verhaal. Eerder gaf [spreiktεit] het woord aan meestervertellers Willem de Ridder en Theo Wesselo, bekend van Rembo & Rembo. Zaterdag 19 november is de beurt aan acteur Frank Groothof die een sprookje vertelt over roem en macht.

De jongen die wilde leren toveren

Hans wil net zo rijk en beroemd worden als Robbie Williams of Johnny Depp. Maar als zijn vader uitlegt dat hij daarvoor jarenlang heel hard zal moeten werken, besluit Hans naar een heks te gaan die aan de andere kant van de berg in het woeste woud woont. Misschien kan zij hem wel goud leren maken. De heks vraagt echter wel een vreemde prijs voor de kennis van het maken van goud… Zijn schaduw!

De jongen die wilde leren toveren is een toegankelijk en meeslepend sprookje over wat je allemaal kunt verliezen op jacht naar macht, roem en rijkdom. Een thema dat ook juist nu heel actueel is. De jongen die wilde leren toveren is een sprookje voor jong en oud, gebaseerd op het verhaal van Goethes Faust, die een pact met de duivel sluit.

Het grote publiek kent Frank Groothof natuurlijk van Sesamstraat en Het Klokhuis. Daarnaast maakt Groothof al 20 jaar muziektheater voor het hele gezin.

Over het belang van theater en het vertellen van verhalen zegt Groothof het volgende: “Door middel van verhalen kunnen kinderen dingen leren. Daarom is theater zo belangrijk voor mij als mens. Je krijgt er een andere kijk op het leven van.”

Beeldenstroom <> Woordenstorm

De serie vertelkunstavonden wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Beeldenstroom <> Woordenstorm, een stedelijk festival waarbij Dordrecht belangrijke historische momenten viert met haar bewoners en bezoekers.

[spreiktεit] met Frank Groothof vindt plaats in de zeventiende-eeuwse Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 22 in Dordrecht. Aanvang 19.30 uur, inloop 19.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 voor volwassen en € 6,- voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.dordrechtsmuseum.nl en aan de deur op de avond zelf (alleen contant). Aanbevolen minimum leeftijd: zeven jaar!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.