Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SPUI93 gaat door met VrijwilligersPas

Drechtsteden – SPUI93, voorheen Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk (SSKW), start haar jaarlijkse campagne om zoveel mogelijk bedrijven en culturele instellingen te vragen of zij mee willen (blijven) werken aan de VrijwilligersPas. Deze kortingspas wordt van juli 2019 t/m juli 2020 door duizenden vrijwilligers gebruikt, die voornamelijk in en rond Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht wonen.

Waardering

De VrijwilligersPas krijgt veel waardering van vrijwilligers en organisaties.
Per jaar reikt SPUI93 9000 passen uit. Hoe de VrijwilligersPas zich verhoudt tot de Dordtpas die in 2020 wordt geïntroduceerd, is nog niet helder. Organisaties kunnen de Dordtpas met korting aanschaffen voor hun vrijwilligers. Er is hierbij wel een groot prijsverschil. De VrijwilligersPas kost € 2,35 per stuk en de Dordtpas € 20,-. SPUI93 vindt dit een onderzoek waard. Met de Vrijwilligersmonitor wil SPUI93 deze zomer een onderzoek starten naar de ideeën voor waardering bij vrijwilligers en organisaties, ook als het gaat om de activiteiten rondom de Dag van de Vrijwilliger.

Vooralsnog is de VrijwilligersPas voor het komende jaar geldig vanaf 1 juli. Op 28 juni is de feestelijke uitreiking hiervan waarvoor alle vrijwilligers worden uitgenodigd en waarbij ook wethouder Peter Heijkoop aanwezig is.

Naamsbekendheid

Anja Wever, die samen met collega Sharmila Soekhram, de acquisitie voor de VrijwilligersPas verzorgt, streeft er naar dat zowel ondernemers als de gebruikers van de Pas een positief gevoel aan de samenwerking overhouden. Het moet voor beide partijen voldoende opleveren.
“Ondernemers willen vaak meer klanten, dus naamsbekendheid. 10% korting geven aan PasHouders is voor de meesten goedkoper dan een advertentie. Een deel van de ondernemers doet zelf vrijwilligerswerk en/of wil graag op deze manier iets terugdoen voor alles wat vrijwilligers voor de maatschappij doen. Voor de vrijwilligers met een pas, de zogenaamde PasHouders, is het uiteraard van belang dat zij gebruik kunnen maken van mooie, speciaal voor hen samengestelde kortingen.”

Ondernemers en organisaties die meedoen, worden gratis opgenomen in een makkelijk doorzoekbare tabel op de nieuwe website van SPUI93. Deze is nu nog te vinden op www sskw.nl/lijst-aanbieders-vrijwilligerspas-per-wijk.

Onder de deelnemende organisaties worden ook dit jaar weer de ‘Wij doen mee’-stickers verspreid., om op de voordeur of kassa te plakken. De stickers krijgen een nieuwe ‘SPUI93-look’. De sticker is een mooie blikvanger en een herinnering voor PasHouders dat ze bij die winkel óók hun pas kunnen gebruiken.

Meedoen? Graag!

Gedurende het afgelopen ‘pasjaar’ deden ongeveer 180 bedrijven en culturele instellingen mee. “Velen daarvan kunnen wij tot onze trouwe ondersteuners rekenen,” vervolgt Wever “zij doen al jaren mee en dat waarderen wij enorm. Daarnaast hebben we nieuwe aanwas nodig, omdat ondernemers met pensioen of failliet gaan of niet meer meedoen omdat de pas bij hen weinig wordt gebruikt. Deelname aan de VrijwilligersPas is voor bedrijven en instellingen gratis. Het kost hen alleen de minimaal 10% korting die zij geven aan PasHouders.”

Voor meer informatie over de pas of hoe mee te doen, kan men een mail sturen naar anja@spui93.nl of bel naar telefoonnummer 078-6137029.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.