Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SPUI93 handhaaft dienstverlening

SPUI93, de nieuwe ‘roepnaam’ van Vereniging SSKW op de Spuiweg 93 in Dordrecht, handhaaft de diensten waar hun leden, vrijwilligerinitiatieven en organisaties in Dordrecht en omgeving, graag gebruik van maken.

SPUI93 is actief op allerlei terreinen en in diverse overlegvormen waar vrijwilligersorganisaties actief zijn. Zo geeft zij haar kennis door. Maar ook individuele organisaties en initiatieven kunnen een afspraak maken als zij ergens tegenaan lopen.

SPUI93 heeft ongeveer 500 leden, bestaande uit burgerinitiatieven, stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor de samenleving, buurt of bewoners. Een van de voordelen voor deze leden is dat zij gratis of tegen een redelijk tarief gebruik kunnen maken van alle praktische diensten van SPUI93. En dat zijn er heel wat. Een kleine selectie.

ICT ondersteuning en ontzorging

Deze nieuwe dienst is opgezet voor organisaties die (extra) hulp nodig hebben op het gebied van ICT en automatisering. SPUI93 biedt bijvoorbeeld ruimte voor opslag van privacy-gevoelige administratie conform de wetgeving voor gegevensbeheer. Bovendien geeft zij ondersteuning bij computer-, internet-, netwerk- en telefonieproblemen. Onderhoud, schoonmaken of repareren van computers behoort ook tot de mogelijkheden.

Hulp bij financiële en of ledenadministratie

Door het tekort aan boekhouders/penningmeesters in vrijwilligersland, krijgen onervaren bestuursleden vaak deze taak op hun bordje en zijn dan maar wat blij met de kennis en betaalbare hulp van SPUI93. Denk aan het verwerken en controleren van financiële gegevens, betalen van rekeningen, innen van contributies en het maken van een jaarrekening. Maar ook voor het aanvragen en/of verantwoorden van (project)subsidies of het opstellen van een begroting. Tevens kan SPUI93 de ledenadministratie doen, etiketteren, mailings en/of facturen verzorgen.

Rechtspersoonlijkheid gebruiken of worden

Steeds vaker nemen mensen het initiatief om gezamenlijk iets te doen, bijvoorbeeld om de leefbaarheid van hun wijk te verbeteren. Als een gemeente of fonds bereid is aan zo’n project een financiële bijdrage te geven, wil men dat doorgaans niet op een privérekening storten. De initiatiefgroep kan dan gebruik maken van de rechtspersoonlijkheid van SPUI93. Men kan natuurlijk ook zelf een vereniging of stichting oprichten. SPUI93 regelt dit voor leden.

Verhuur vergaderruimte

In het opvallende pand van SPUI93 is op de 1e verdieping een vergaderzaal, die voor een redelijke prijs per dagdeel te huur is. Capaciteit circa 20 mensen. Ook voor het weekend, want er is een aparte opgang. Informeer naar de mogelijkheid om op de begane grond te vergaderen of het huren van de computerruimte met 7 computers en 1 laptop.

Meer informatie

SPUI93 is te vinden op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Alle diensten staan op www.spui93 nl; ook trainingen (Spui leert) en vrijwilligersvacatures (Drecht matcht). Bel 078-6137029 of mail contact@spui93 nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.