Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

SSKW gaat verder onder de naam: SPUI93 | Kenniscentrum Vrijwillige Inzet

Het 40-jarige Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk (SSKW) zet haar werkzaamheden voort onder de naam SPUI93, Kenniscentrum Vrijwillige Inzet. Op hetzelfde adres, met hetzelfde doel: ondersteunend zijn aan vrijwilligers, initiatieven en vrijwiligersorganisaties, met een vernieuwende werkwijze die recht doet aan ontwikkelingen in Dordrecht en de Drechtsteden.
SPUI93 slaat op het adres: Spuiweg 93.

Stand van zaken

De gemeente heeft de beslissing genomen om het samenwerkingsverband tussen SSKW en MEE Drechtsteden in het Vrijwilligershuis Drechtsteden niet langer financieel te ondersteunen. Na overleg met allerlei organisaties in de stad is een nieuw beleid opgesteld en vertaald in de beleidsnotitie ‘Vrijwillige Inzet in Dordrecht 2019-2022’.

SPUI93 al stevig verankerd

Fokje Bosma, werkzaam bij het SSKW/SPUI93 en tot 1 juli 2019 coördinator van het Vrijwilligershuis, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “SPUI93 is een kenniscentrum voor organisaties waar vrijwilligers werken, voor burgerinitiatieven, vrijwilligers, ondernemers, ambtenaren en gemeenten. We bewegen door de stad, ontmoeten en verbinden mensen en initiatieven. We zijn wegwijzers en kennisverzamelaars; samenwerkers en pro-actieve mogelijkmakers. Door onze vele contacten en samenwerkingen op vele fronten weten we wat er speelt in de stad en weten mensen ons te vinden.
Ondertussen beheren we de vernieuwde VrijwilligersVacaturebank plus de Vrijwilligersacademie. Ook bieden we een reeks van praktische diensten aan, waaronder de drukkerij, verhuur vergader-/kantoorruimte , hulp bij financiële en/of ledenadministratie en bieden allerlei hand- en spandiensten aan.”

Bosma: “Wij zijn stevig verankerd in de Dordtse samenleving. Het SSKW bestaat al 40 jaar en heeft vele stormen doorstaan. Dankzij de steun van onze leden en samenwerkende partijen bleven we overeind en gingen we met onze tijd mee. De laatste vier jaar onder de naam Vrijwilligershuis Drechtsteden”.

“Ondertussen hebben wij als SSKW-medewerkers en -bestuur anders leren werken en denken. Met behoud van de betrouwbaarheid, lage drempel en gedrevenheid van het oude SSKW hebben wij ook geleerd ons beter te profileren, zichtbaarder te zijn in de stad en in de wijken. Het verbinden en versterken van organisaties en mensen die zich vrijwillig willen inzetten, geven we in de toekomst nog meer gerichte aandacht op maat. En bij een nieuwe frisse start hoort een nieuwe naam.”

Meer informatie

SPUI93 lanceert binnenkort haar nieuwe website met vele mogelijkheden om je te verbinden aan activiteiten en om je te ontwikkelen. Tot die tijd zijn de huidige websites up-to-date: www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl en www.sskw.nl .
Voor telefonische informatie 078-6137029/2000223.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.