Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Staatssecretaris Dijksma

Op woensdag 15 februari bezoekt mevrouw S.A.M. Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Dordrecht. Het bezoek markeert de start van de aanleg van de veiligheidsmaatregelen in Dordrecht en Zwijndrecht. Dit is een belangrijke stap in de verbetering van de veiligheidssituatie in beide steden. Wethouder Mos en burgemeester Schrijer spreken tijdens deze bijeenkomst.

De ontvangst is van 16.15 uur tot 17.15 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum, Burg. de Raadtsingel 97 in Dordrecht.

Aanleiding

Er rijden veel goederentreinen over de Brabantroute van en naar het Europese achterland. Een aantal van deze treinen bevat gevaarlijke stoffen. Er zijn afspraken gemaakt tussen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht over extra veiligheidsmaatregelen op het spoor. Het ministerie heeft 12 miljoen euro uitgetrokken om aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen.

ProRail is inmiddels gestart met de aanleg van de extra veiligheidsmaatregelen. In dat kader is begonnen met het aanbrengen van een ontsporingsgeleiding in de scherpe bocht na het station Dordrecht. In de loop van 2017 zullen ook maatregelen aan het Zwijndrechtse spoor worden getroffen.

Rond 17.00 uur wordt er buiten een demonstratie gegeven door incidentenbestrijders die een incident met een tankwagon nabootsen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.