Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stadmaker Meetup#1 – in gesprek over de stad

De  Stadmakers Meetup is een evenement voor initiatiefnemers, stadmakers, kwartiermakers, sociale ondernemers, ambtenaren en ieder die met nieuwe ideeën en bottom-up initiatieven Dordrecht laat leven. Onze missie is om kennis en ervaringen te delen en te co-creëren om zo de interactie met elkaar aan te gaan.

Met deze Stadmakers Meetup wordt daar een eerste aanzet toe gedaan. Laat je inspireren door verschillende thema’s en sluit aan bij de Dordtse Stadmakers community. Zo is te lezen op de site van Platform duurzaam Dordrecht.

Datum:
19 mei 2016
Tijd:
19:30 uur
Locatie:
DOOR Dordrecht
Voorstraat 142-144
3311 ES Dordrecht

#1 CONNECT
Deze avond staat in het teken van het thema: connect. We gaan co-creëren en luisteren naar twee sprekers die vertellen over hun ervaringen en het verbinden van initiatieven en initiatiefnemers. We sluiten de avond af met een borrel.
Die sprekers zijn:
Dominique van Dijk (http://doindordt.nl/) van het initiatief ‘Voor-De-Straat’ (van de langste naar de leukste straat van Nederland) en haar stadsblog ‘Do in Dordt’ over het ontstaan van het initiatief en hoe belangrijk het is om initiatieven en mensen met elkaar te verbinden.
Quirine Winkler (https://dezwijger.nl/) van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, geeft je een kijkje in wat er zich allemaal afspeelt in aanloop naar de City Makers Summit.

Op de foto de coördinatoren van het Platform duurzaam Dordrecht.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.