Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stadsbibliotheek Dordrecht heet kinderen welkom deze zomer

Niet alleen boeken lenen

In tegenstelling tot enkele tientallen jaren geleden, is het aanbod van de bibliotheek niet meer beperkt tot het uitlenen van boeken. Volgens Bart van Aanholt, accountconsulent bij de Dordtse bibliotheek, is de kerntaak van de hedendaagse bibliotheek, ervoor te zorgen dat goede informatie, bij de juiste mensen terecht komt. Ook de ontmoetingsfunctie die de bibliotheek heeft, wordt hierbij steeds belangrijker. Zo is er onder anderen ook veel aandacht voor mensen die problemen ondervinden om mee te komen in de moderne samenleving, hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld digibeten, analfabeten en anderstaligen.

Zomervakantie kinderactiviteiten

Om de interactiviteit met kinderen te vergroten organiseert de bibliotheek deze zomer een breed aanbod van activiteiten voor kinderen van diverse leeftijden. Deze vinden plaats in, “de Blauwe Kamer”. Project coördinator Jacoline De Heer, vertelt enthousiast over de uiteenlopende mogelijkheden die de kinderen worden aangeboden. Zo kunnen kinderen  bijvoorbeeld 3D ontwerpen gaan maken, skeletpuzzelen en zijn er workshops programmeren voor kleuters. Deelname aan de activiteiten is afhankelijk van de activiteit gratis of tegen een kleine vergoeding. Voor uitgebreide programmering kan men terecht op de internetsite van de bibliotheek, www.debibliotheekaanzet.nl/deblauwekamer.

Voor een algemene impressie is een bezoek aan de facebook.com/deblauwekameraanzet ook de moeite waard.

Cor Knobbe en Ed Schindler.

_MG_1799                                      _MG_1745

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.