Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Staking Openbaar vervoer – donderdag 31 mei

Staking openbaar vervoer donderdag 31 mei bij Arriva in Zuid-Holland (Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden)

 

Donderdag 31 mei hebben de vakbonden CNV en FNV een 24-uurs staking aangekondigd in drie regio’s waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt. Het gaat om een staking in het kader van de cao OV. De staking is aangekondigd voor de regio’s Limburg (bus en trein), Friesland (bus) en Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden in Zuid Holland (bus).

 

Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden (Zuid-Holland)
In de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden in Zuid-Holland valt een groot deel van het personeel onder een andere cao (MuMo). Hier de werkwillige chauffeurs bij optellend, is het de verwachting dat een groot deel van de streekbussen in de regio wel gereden kan worden. De stadsbussen in Dordrecht rijden niet. De treinen op de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) rijden volgens de normale dienstregeling. Reizigers in deze regio wordt geadviseerd donderdag voorafgaand aan hun reis de website arriva.nl en social media-kanalen van de vervoerder te raadplegen.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.