Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Steeds meer ouderen enthousiast over stichting Vier het Leven

Waardevolle uitstapjes met Vier het Leven

`Samen uit, samen genieten´, dat is het motto van stichting Vier het Leven. Al ruim 10 jaar biedt deze non-profit organisatie ouderen (vanaf 65 jaar) de gelegenheid om onder begeleiding van een vrijwilliger te genieten van een film, concert, museum of een theatervoorstelling. Ouderen die anders niet  de deur uit (kunnen) gaan, hebben zo weer mooie belevenissen om naar uit te kijken en zorgeloos in op te gaan. Het is geweldig om te zien dat het aantal gasten uit Zwijndrecht, Hendrik-ido-Ambacht en Dordrecht dat gebruik maakt van het aanbod van Vier het Leven, in 2016 wéér is toegenomen.

Onvergetelijke Meet en Greet met André van Duin
Het contact met andere gasten en met de enthousiaste vrijwilligers is voor veel ouderen van onschatbare waarde. Juist tijdens de drukke decembermaand is het belangrijk om ouderen mooie voorstellingen aan te kunnen bieden. Op zaterdagavond 10 december jl. schitterden André van Duin en tegenspeler Kees Hulst in het Oude Luxor in Rotterdam in de hilarische, maar ook ontroerende komedie ‘The Sunshine Boys’. Na afloop was er een speciale Meet en Greet met de hoofdrolspelers voor de aanwezige gasten van Vier het Leven. André van Duin en Kees Hulst namen uitvoerig de tijd voor een gesprek en bezorgden de gasten zo een onvergetelijke middag, ze genoten zichtbaar van deze bijzondere ontmoeting. Zoals altijd werden de gasten van Vier het Leven weer netjes thuisgebracht door de vrijwilligers. De gezellige rit terug naar huis was een mooie afsluiting.

Waardevolle uitstapjes met Vier het Leven

De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en de persoonlijke aandacht. Zo ging een mevrouw afgelopen december  voor het eerst mee en was erg enthousiast: ‘Eigenlijk kon ik nergens meer naar toe, maar bij Vier het Leven wordt er voor me gezorgd, dat is fijn!’ Eventuele drempels worden weggenomen. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door betrokken vrijwilligers. Vier het Leven streeft naar een prachtige belevenis waar de oudere gasten zorgeloos van kunnen genieten.

In de afgelopen jaren heeft de stichting alleen al in regio Zwijndrecht, Hendrik-ido-Ambacht en Dordrecht ruim 250 ouderen weten te bereiken. Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers zijn er meer dan 2.100 deelnames gerealiseerd in deze regio. Het resultaat is hartverwarmend: de ouderen hebben weer iets om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Ze voelen zich weer verbonden en vieren het leven!

 Hét perfecte cadeau, de Vier het Leven cadeaubon!

Bent u op zoek naar een mooi cadeau voor een dierbare oudere? Wat denkt u van een gezellige en volledig verzorgde middag of avond met Vier het Leven? Ook iemand die nog niet eerder met Vier het Leven mee uit is geweest, kunt u hiermee verrassen. Vier het Leven zorgt ervoor dat de ontvanger alle benodigde informatie en een programmaboekje van zijn/haar eigen regio krijgt thuisgestuurd. U bepaalt de waarde van de bon, de ontvanger kiest de activiteit! De bon is eenvoudig te bestellen via www.4hetleven.nl

Gevarieerd programma

Bent u benieuwd naar het aanbod van Vier het Leven? Alle genres, van klassiek, toneel, dans/ ballet, cultuur, musical tot cabaret zijn vertegenwoordigd in het aanbod van Vier het Leven. Ouderen maken hieruit hun keuze en melden zich aan bij Vier het leven. De deelnemers betalen de arrangementsprijs bestaande uit het toegangskaartje, consumpties, vervoer en bespreekkosten. Vier het Leven is een goede doelen organisatie die wordt gesteund door gemeenten, donateurs, bedrijven en fondsen zodat de kosten voor de realisatie van haar activiteiten zo laag mogelijk blijven.

U kunt het programma vrijblijvend aanvragen op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur via het landelijke (reserverings)nummer 035-524 51 56. U hoeft geen lid te worden. Het programma wordt per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is eveneens te vinden op: www.4hetleven.nl  Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom. Hiervoor verzorgen we aangepast vervoer als dat nodig is.

De kracht van Vier het Leven

Stichting Vier het Leven is een goede doelen organisatie die compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen organiseert en zo op een positieve manier gevoelens van eenzaamheid aanpakt. De stichting is hiervoor afhankelijk van de bijdragen van anderen. Naast de inzet van ruim 1.500 fantastische vrijwilligers, rekent Vier het Leven op de waardevolle steun van hun culturele partners, sponsors en donateurs, zodat de kosten voor de realisatie van haar activiteiten zo laag mogelijk blijven. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten de vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten. Wilt u ook bijdragen aan dit initiatief en samen ouderen op weg helpen naar nieuwe belevenissen; om naar uit te kijken, om mee te maken en nog lang van na te genieten? Belt u dan met Vier het Leven nummer 035 – 524 51 56 of kijk op www.4hetleven.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.