Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stem op het beste idee van de SWKGroep Innovatieprijs!

 

In het ‘Jaar van Techniek’ is COKD Kinderopvang op zoek naar innovatieve ideeën om onze kwetsbare aarde te beschermen of mooier te maken. Daarom daagde zij iedereen uit om mee te doen met de SWKGroep Innovatieprijs. Uit de 170 mooie, ontroerende en goede ideeën heeft de jury zeven finalisten gekozen waarop iedereen mag stemmen.

Uw stem telt mee in de finale!

U kunt de jury helpen door te stemmen op het beste idee. Dat kan via www.innovatieprijs2017.nl tot uiterlijk 30 april. Stem snel want uw stem telt mee in de finale. Op 17 mei is de grote finale van de SWKGroep Innovatieprijs en worden de winnaars gekozen. Met de beste ideeën gaan we echt aan de slag om onze wereld een beetje mooier te maken. Samen met de bedenkers van de winnende ideeën.

Jaar van Techniek

2017 is het Jaar van Techniek binnen COKD Kinderopvang en de SWKGroep. Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. De kinderen van COKD Kinderopvang ervaren het allemaal. Met onder andere het Techniek-ideeënboek, inspiratie op techniekbijdeswkgroep.nl, ‘de Grote Techniekdag’, ‘bouwen en programmeren op de locatie’ en nu de ‘SWKGroep Innovatieprijs’ ondervinden alle kinderen hoe bijzonder en uitdagend techniek is.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor kracht in de ontwikkeling van kinderopvang, buurtwerk en zorg. De organisaties die hier onderdeel van zijn, zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Aangesloten zijn bij deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij ons met alle aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.